HABERDENİZLİ.COM

30 Eylül Pazar günü saat 10.30’da Vizyon Göz Hastanesi önünden toplanılarak başlanacak “Benim Kalbim, Senin Kalbin” temalı Dünya Kalp Günü bisiklet turu etkinliğine tüm bisiklet severler davet edildi.

Bisikletliler Derneği Denizli Temsilcilerinden Yusuf Emre AK, temel amaçlarının, tüm dünyada en çok ölüm nedeni olan kalp damar hastalıkları ve inmenin önlenebilmesi için yaşam tarzı düzenlemeleri konusunda toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Bu hastalığın, Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi, 125 bin ölüme yol açtığına vurgu yapan Yusuf Emre AK, “125 bin ölüm Olimpiyat stadını 2 kez dolduracak sayı demektir. Kalp Damar Hastalıkları yaşam tarzı, özellikle tütün kullanımı, sağlıksız yeme alışkanlıkları, fiziksel hareketsizlik ve psikososyal stres ile kuvvetli bir ilişki gösterir. Dünya Sağlık Örgütü uygun yaşam tarzı değişiklikleri ve düzeltilebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerin dörtte üçünden fazlasının önlenebileceğini bildirmektedir” dedi.

BİSİKLETSEVERLER DAVETLİ

Yusuf Emre Ak, “19. Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nin destekleri ve Bisikletliler Derneği işbirliğiyle 30 Eylül Pazar günü 10.30’da “Benim Kalbim, Senin Kalbin” temalı, Vizyon Göz Hastanesinin önünden, Özel Cerrahi Hastanesi güzergâhında gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz bisiklet etkinliğine tüm bisiklet severleri bekliyoruz” dedi.

YELEK DAĞITILACAK

Toplanma alanına bisikletleriyle gelecek katılımcılara güvenlik yeleği dağıtılacağını belirten Yusuf Emre AK katılımcılara kask, eldiven gibi güvenlik ekipmanlarını yanlarında getirmeleri gerektiğini hatırlattı.