Önceki Dönem Ekonomi Bakanı AK Parti MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci İstanbul Sultanahmetdeki patlama ile ilgili açıklamada bulundu.
Zeybekci, Ailelerinin acılarını paylaşırken, terörü lanetliyoruz. Hangi ırk, inanç, devlet, millet ve dilden olursa olsun insanların döktüğü gözyaşını, insanlığın acısı olarak bilip sahiplenen milletimize de geçmiş olsun.
Bu saldırı çok farklı. Çünkü, doğrudan yabancılara yani turistlere ve görünen o ki özellikle de Almanlar’a yapıldı. Onları katlederken hedeflenen ise Türk turizmi ve ekonomisini de baltalamak. O nedenle, sadece bir terör saldırısı ya da canlı bombanın kendini patlatması değil. Öyle de görülmemeli! Bu, kana susamış bir militanın gözünü karartıp yaptığı eylemden daha çok DEAŞ ve benzeri terör örgütlerini kullanarak karanlık emellerine ulaşmaya çalışanların hızla büyüyen Türkiye’ye yönelik saldırısıdır. Böylelikle ülkemizin uluslar arası güvenilirliğinin sarsılması, istikrarının bozulması ve ekonomisinin kötüleşmesinin hedeflendiği aşikardır. Milletimiz, bunun karşısında her zamankinden daha fazla bir ve beraber durmalı. Yarınlarını ipotek altına almaya çalışanlara fırsat tanımamalı. Bu hain hastalığın tedavisi, toplumun tüm kesimlerinin bir ve beraber olması, ülkemizdeki kardeşliğe kastedenlere aman vermemesidir. Onun için inadına kardeşliğimizi artırmalı, birbirimize daha sıkı sarılmalıyız.
Ülkemize yönelik bu tür hain saldırılar, bizi yükselen değer lider Türkiye idealinden alıkoyamayacak; milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır!