İzmir'in Menemen İlçesinde öldürülen birahane işletmecisi 32 yaşındaki Murat Bel’in bir hesaplaşmaya kurban gittiği belirlendi.
Otomobiliyle hareket halindeyken bir araçtan açılan ateş sonucu vurulan Murat Bel’in ölümüyle ilgili, geçen yıl, Bornova'da müzikhol sahibi Mustafa Arslan'ın öldürülmesi üzerine plan yapan kardeş N.A. (40) ile cinayeti işlemek için para karşılığı tuttuğu 3 kişi gözaltına alındı.
Geçen Eylül ayında, Zeytinlik Mahallesi'nde meydana gelen olayda, birahane işletmecisi Murat Bel aracıyla seyir halindeyken bir otomobilden kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Menemen Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu, kafasında dört saçma parçası bulunan beş çocuk babası Bel’in, kullandığı arabada ve üzerinde iki tabanca bulundu. Bornova Ankara Caddesi üzerindeki müzikholde çıkan kavgada 45 yaşındaki Mustafa Arslan'ın öldürülmesi olayı ile ilgili hesaplaşmaya kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerine araştırmalarını yapan polis, cinayette kullanılan aracı Çiğli ilçesinde terk edilmiş halde buldu. Kiralık olduğu belirlenen araçta zanlılardan birine ait cep telefonu ele geçirildi. Aracı kiralayan zanlıların sahte ehliyet kullandığını belirleyen ekipler, ehliyette bulunan fotoğraftan yola çıkarak E.B. ve cep telefonu görüşmelerinden de tespit edilen birahane işletmecisi N.A.’yı İzmir’de gözaltına aldı. Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesinde düzenlenen operasyonda, İ.G. ve A.B. gözaltına alındı.
Mustafa Arslan'ın öldürüldüğü olayın ardından kavgaya karıştığı iddiasıyla F.B. tutuklanırken, Murat Bel serbest bırakılmıştı. Bel'in bu nedenle aralarında husumet bulunan Arslan'ın kardeşi N.A. tarafından planlı bir şekilde öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca, N.A.’nın Bel’i öldürmek için 3 kişi ile 200 bin lira karşılığı anlaştığı ortaya çıktı.
Olayla ilgili emniyetteki sorgunun ardından zanlılar E.B., İ.G. ve A.B. adliyeye sevk edildi.