Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de 2002 yılında 98 olan üniversite sayısının şu an vakıf üniversiteleriyle birlikte 170'i bulduğunu kaydetti. Arınç, "30 yaşındakiler de dahil olmak üzere 20 milyona yaklaşan öğrencimiz var. Bu kadar genç nüfus, bir ülke için servettir." dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılış törenine katılmak üzere gelen Başbakan Yardımcısı Arıç, Vali Fatih Şahin'i makamında ziyaret etti. Ardından üniversitenin spor salonunu açtı. Arınç’a AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa eşlik etti. Vali Şahin'i ziyaretinde konuşan Arınç, "Muğla turizmi, tarımı ve madenciliğiyle önemli bir il. Özellikle turizmde 30 milyar dolar gelir hedefinin yakalanması, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. İstanbul ve Antalya'dan sonra Dalaman Dış Hatlar Terminali, ülkemize en fazla yabancı turist girişi olan bir yer. Muğla'da önemli kamu yatırımları da var. Bakanlığıma bağlı hizmet veren Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü de geçen günlerde hizmete açıldı. Muğla'daki basın mensubu ve yerel gazete sayısı baz alınarak bu müdürlüğü açmaya karar verdik. Geçen yıl Manisa'da yaptığımız yerel medya seminerini, bu yıl kasım veya aralık ayında Muğla'da yapacağız." dedi.

Bülent Arınç, valilikten sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yanında bulunan spor salonunu açtı. 8 milyon liraya mal olan salonun açılış töreninde yaptığı konuşmada Muğla'daki öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Arınç, "Muğla merkezin ekonomisi öğrenciye dayalı. Muğla'ya böyle önemli bir salon şarttı. Öğrencilerimizin boş zamanlarını mutlaka bu tür spor salonlarında değerlendirmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 2002 yılında 98 olan üniversite sayısının, şu anda 100’ü devlet olmak üzere vakıf üniversiteleriyle birlikte 170’i bulduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi: "Milyonlarca öğrencimiz var. Biz 75 milyon nüfusun yarısının yaşının 30’un altında olduğu bir ülkeyiz. 30 yaşının içinde de üniversite dahil olmak üzere 20 milyona yaklaşan öğrencimiz var. Bu kadar genç nüfus, bir ülke için servettir. Bir ülkenin gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi için şüphesiz öncelik bilgidedir. Bilgiyi en iyi şekilde, en kolay şekilde, en nitelikli biçimde mutlaka öğrenmeliyiz. İkincisi de genç nüfusumuza katkı sağlanmasıdır. Üniversiteler arasında ciddi bir rekabet var. Bu rekabet sadece kendi aralarında değil, aynı zamanda dünyadaki sayılı üniversitelerle de bir yarışın içindeyiz. Eminim Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, bu yarışta haklı yerini bulacaktır."

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Spor Salonu Arınç, Vali Şahin, milletvekilleri, rektör ve belediye başkanları tarafından hizmete açıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, açılıştan sonra salonda bulunan basketbolcuların topuyla basket attı ve maçı seyretti.