Giysiler veya çarşaf ya da nevresim gibi bir materyali satın alma söz konusu olduğu zaman kumaşın kalitesi önemli bir detaydır.. Giysi ve çarşaflarınızda kumaşın kalitesi hakkında bilginiz olmalı .Bu nasıl dokunduğu ve hangi işlemlerden geçtiği hatta kullanılan malzemesi ile yakından ilgilidir. Ancak, ürünlerin kaliteli kumaştan yapıldığını tam olarak nasıl anlarsınız? Bu konuda tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Farklı Kumaşlar, Farklı Standartlar Demektir…

Kumaş kalitesini kontrol etme konusunda anlaşılması gereken ilk şeylerden biri, farklı kumaş türlerinin farklı özellikler gösterir ve bu nedenle standartların her biri için farklı şekilde uygulandığını bilmek gerekir. Örneğin %100 pamuklu bir kumaş ile karışık malzemelerden yapılmış bir kumaş arasında benzer bir pürüzsüzlük bekleyemezsiniz. En başta dokuları başkadır . Farklılıklar, birinin otomatik olarak daha iyi seçenek olduğu anlamına gelmez. Kullanım alanına göre farklılık gösterir. Örneğin kış aylarında tercih edilen pazen bir kumaş ile saten kumaş arasında oldukça farklılık vardır .Saten kumaş daha parlak ve düzgün görünürken pazen kumaş içindeki pamuk oranının yoğunluğu nedeniyle biraz daha kaba görünür .Ama pazen kumaş kış aylarında daha sıcak tutması amacıyla tasarlanır oysaki saten kumaş yazın daha serin tutması için oluşturulur .

Kumaşlarda Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Bariz farklılıklara rağmen, malzeme ne olursa olsun, belirli kalite işaretleri vardır. İşte bunlardan sadece birkaçı:

Elyaf Dokuma. Yüksek kaliteli kumaşlar, birbirine yakın ve sıkı bir şekilde dokunmuş liflere sahiptir, lifler arasında belirgin boşluklar olmamalıdır. Bu kumaşlar kolayca yırtılabilir. Ne kadar sık dokuma olursa kalite o denli artar. Yüksek kaliteli kumaşlar, daha güçlü bir kumaş yüzeyi sağlayan dikey ve yatay dokumaların daha dengeli bir kombinasyonuna sahiptir.

Renk. Kaliteli bir kumaşın buna uygun bir boya işi olmalıdır. Kumaşın yüzeyi boyunca ton farklılığı olmamalıdır yani boyası iyi yapılmalıdır. Çizgiler veya noktalar bulunmamalıdır.

Bitiş. Kumaşınızın genel apresinde düzgün olmayan dokumalar, olağandışı kırışıklıklar veya köşelerde esneme olmamalıdır. Düzgün dokuma en çok tercih edilen kalite göstergesidir. Ama bir amatör olarak bile kumaşa baktığınızda dokumanın şeklinden kaliteli bir kumaş olup olmadığını rahat şekilde siz bile anlayabilirsiniz. Kumaş kontrolü esnasında bir video

Giysi ve Nevresim Seçimi İle İlgili İpuçları Nelerdir?

İşletmeniz için giysi veya çarşaf seçimi söz konusu olduğunda, akılda tutulması gereken üç şey vardır:

Fiyat konusuna dikkat etmelisiniz. Kalitenin bir bedeli vardır Fiyat noktası, öğenin görünümü ve kalitesiyle eşleşmelidir.

Tamamlanmış ürün. Yüksek kaliteli çarşaflar ve giysiler belirgin bir görünüme sahiptir. Dikişler iyi dikilmelidir. Düğmeler temiz ve eşit olmalıdır. Bir ürünü inceleme şansınız olur ise siz de çok rahat genel görünümünden kaliteli bir ürünü test edebilirsiniz.

Kaynak. Çarşaflar ve giysiler ucuz bir yatırım değildir, bu nedenle eşyalarınızı yalnızca güvenilir bir üreticiden aldığınızdan emin olun. Sektörde uzun yıllara dayanan uzmanlığa ve deneyime sahip bir üretici seçmelisiniz. Seçtiğiniz firma , her bir parçanın malzemesini ve üretimini güvenle açıklayabilmelidir. Bu konuda sektördeki uzmanlığımıza güveniyoruz

Yüksek kaliteli çarşaflarımız ve diğer tüm ürün yelpazemiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemize göz atın https://www.sankonmakine.com/index.asp Sankon Makine