Neşeli Yüzler Derneği ile Hemotoloji Derneği yöneticileri bir ay sonra bu kutuları açarak hasta çocukların isteklerini öğrendiler. Dernek yöneticileri, çocukların istekleri olan akülü araba, laptop, tablet, elbise gibi eşyaları satın alarak Onkoloji hastası çocuklara tedavi gördükleri hastanede bayramlaşıp hediyelerini verdi. Palyaço olan bazı dernek yöneticileri çocuklar ve aileleri ile uzun süre eğlendiler. 
 

Bir çocuk gülsün diye 

Neşeli Yüzler Derneği Başkanı Meryem Keysan, bir çocuğun yüzünü güldürmek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Keysan, “Onkoloji servisinde tedavi gören çocuklarımız için ‘Bir dilek Tut’ projesi hayata geçirdik. Çocuklar için hazırlanan dilek kutularına, dileklerini atan çocukların hayallerini gerçekleştirmek için seferber olduk. Bir tek çocuğun yüzünde bile tebessüm olabilmek, en büyük ödülümüz. Amacımız sürekliliği olan etkinliklerle, insanların yaşamlarına keyifli anlar katmak ve bu anları umut ve yaşama sevinci olarak hatırlamalarını sağlamak” dedi. 
 

Çok mutlu oldular
 

Bir ay önce başlattıkları ‘Bir Dilek Tut’ projesi kapsamında hasta çocukların dileklerini yerine getirmekten son derece mutlu olduklarını dile getiren Keysan, “Çocuklarımız dileklerini yazmaları için kutular oluşturduk. Hasta çocuklarımız dileklerini bu kutulara yazdılar. Bizlerde onların dileklerini yerine getirdik. Kimisi bilgisayar istedi, kimisi tablet. Bir çocuğumuz da İzmir’deki hayvanat bahçesini görmek istedi. Onun da isteğini yerine getireceğiz. Çocuklarımızın yüzündeki tebessümün ve mutluluklarının tarifi imkansız. Çocuklarımızın dileklerini bir bir yerine getirirken, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve dostlarımız sayesinde gerçekleşen bu proje için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çocuklar hep gülsün istiyoruz” diye konuştu.  Neşeli Yüzler Derneği Başkanı Meryem Keysan, ayrıca Denizli Huzurevi’nde barınan yaşlıları da unutmadıklarını söyledi. Keysan, “Yaşlılarımızı da bayram öncesi ziyaret ettik. Onlarla iftar yaptık” dedi.
 

3 yıllık dernek

Neşeli Yüzler Derneği, 2014 yılında kuruldu. Fransa da bulunan ‘Pembe Bluzlar’ derneğinden esinlenerek, Meryem Keysan tarafından kurulan dernek bugüne kadar birçok güzel projeye imza attı.  8 kişi ile başlayan dernek çalışmaları bugün gönüllüler ve üyelerle ellinin üzerinde bir sayıya ulaştı. Neşeli Yüzler Derneği Başkanı Meryem Keysan, derneğin amacını şöyle anlattı:  “Bulunduğu ortamdan çeşitli nedenlerle dışarı çıkamayan kişiler ve kurumları ziyaret edip, onlara hem moral anlamında hem de yapılan çeşitli etkinlikler, yemek, gezi, eğlence ve benzeri aktivitelerle iyi vakit geçirmelerini sağlamak yüzlerini güldürmektir. Bu kapsamda  bugüne kadar Denizli ve çevre ilçelerdeki huzur evlerini dernek olarak ziyaret etmiş ve çeşitli müzikli eğlenceler tertip etmiş, keçe yapımı, ahşap boyama gibi eğlenceli etkinlikler yapmış bulunmaktayız. Huzur evleri, müzik, yemek, el emeği etkinlikleri ve bayan erkek kuaför hizmetleri ile devam etmektedir. Hastane onkoloji bölümünde bulunan çocuklar ile boyama kek yapımı, oyunlar ve etkinliklerle onların yüzünde gülümseme oluşturup iyileşmelerine moral olarak katkıda bulunmaya çalışmaktayız”.