Denizli'de yaşayan 94 yaşındaki Muharrem Duman, diğer adıyla Gazi Dede, 2. dünya harbinde hazırlık aşamasında gazi oldu. Ülke savaşa girmedi ancak yurdun birçok yerinde harbe hazırlık için tatbikatlar yapıldı. Gazi dede Duman, Seferihisar’daki bu tatbikatlardan birinde gerçek top mermisinin patlaması sırasında sağ gözünü kaybetti. Yaralanan ve sağ gözünü kaybeden Duman, tedavi sonrası terhis edildi. O dönem ilgili kanunla gazi rütbesiyle onurlandırıldı.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye başkanı adayı olduğu dönemde ziyaretine gittiği Türkiye’nin en yaşlı malul gazisi 94 yaşındaki Muharrem Duman’a verdiği sözü tutarak 2. kez ziyaretine gitti. Gazi dede, Başkan Gürlesin’i karşısında görünce hemen tanıdı ve başkanlık görevinin hayırlı olmasını diledi. Gazi Duman şuan dünyanın en mutlu insanı kendisi olduğunu belirterek, “Sizi görünce çok mutlu oldum. Her şey benim olmuş gibi sevindim. Şuan yeniden doğmuş gibiyim. Ne iyi etiniz de geldiniz. Allah başarılarını daim etsin. Allah hepinize uzun ömür versin” dedi.
Başkan Gürlesin, gazi dededen dualarını eksik etmemesini sözlerine ekledi.

O GÜNLERE DÖNDÜ
Gazi dede Duman, askerlik döneminde çektirdiği fotoğraflarını gösterirken o günleri tekrar yaşar gibiydi. Fotoğraf çerçevelerini eliyle tek tek silen gazi deden Duman, bir fotoğrafı gösterirken eşinin 2006 yılında hayata gözlerini yumduğunu belirterek duygulandı.
Ziyarete katılan bir başka gazi Mehmet Bozkurt ise ‘gazi dedemizi yıllar önce otobüse bindiği sırada gazi kartını gösterirken gördüm. O günden bugüne görüşüyoruz.  O dönemlerde gazi dedemiz unutulmuş gibiydi. Denizli protokolünde davetler almasına yardımcı oldum. 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliği’ne götürdüm. Allah gazi dedemize uzun ömür versin. Kendisi şuan Denizli’nin en yaşlı gazisi, Türkiye’nin ise en yaşlı malul gazisidir’ dedi.