BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin hazırlıkları sürüyor. Merkezde kullanılacak 40 ürün Hollanda’dan Bursa’ya getirildi.
    Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde sergilenecek ekipmanlar Bursa’ya getiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kültür AŞ’de sergilenen yeni ürünleri inceledi. Büyükşehir adına projeyi yürüten Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan, inceleme sırasında yeni ürünlerin çalışma sistemleriyle ilgili bilgiler verdi. Donanım ve kapsamı bakımından Türkiye’de bir ilk olacak Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde sergilenmesi için Hollanda’da üretilen ekipmanların getirildiğini kaydeden Bakan, Almanya ve Türkiye’de de bazı ekipmanların üretildiğini söyledi.
    Çocuklara eğlenceyle eğitimi bir arada sunacak düzenekleri ilgiyle inceleyen Başkan Altepe, BUTTİM fuar alanının karşısındaki alana yapılacak olan merkezin görsel, işitsel, deneysel düzeneklerle fizik, mekanik, statik, elektrik, enerji, magnetizm, ışık, renkler, biyoloji, tıp, anatomi, DNA, astronomi, su dinamiği, matematik, ısı, yön bulma, koku, tat, dokunma, ses, bakış açısı ve kimya alanlarında çocuklara eğlenceyle eğitimin bir arada verileceğini söyledi.
    Türkiye’de bir ilke imza atacak olan merkez için Almanya’da üretilecek 30 adet deney düzeneği de önümüzdeki hafta Bursa’ya getirilecek. Mühendislik, ışık, enerji, su, dijital teknolojiler başta olmak üzere birçok farklı konunun ele alındığı deney düzenekleri bulunan ürünlerin bir kısmı halen Kültür AŞ önündeki deneme alanında sergileniyor. Bursa’nın yanı sıra çevre illerin de yararlanacağı ve yaklaşık 30 milyon nüfusa direk hitap edecek merkez için 210 farklı deney düzeneği ve 5 farklı özel tasarım hazırlanıyor. Bu yoğunluğu kaldıracak sağlamlıkta ve kalitede bir merkez oluşturulması için de dünyanın en iyi üreticileri ile çalışılıyor. CİHAN