Son zamanlarda Türkiye'de de temsilcisi giderek artan Londra merkezli özel bir şirket. Bu şirketin işleyişi diğer şirketlerden biraz farklı. Üye olduğunuz şirkete dahil olmanız için masa başında bile oturmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken 10 saat bilgisayarınız açık tutmak. Bilgisayarınızı açık tutarak para kazanılan bir sistemle çalışan firmanın yöneticileri sadece Ukraynalı bir çift. Şirketin temel mantığı ise teknoloji devi bazı şirketlerin veri korunumunu sağlamak. Şirket verilerinin şifreleri firma üyelerinin bilgisayarlarında tutuluyor. Böylece bu verilere uygulanacak siber saldırılar imkansız hale geliyor. Üyeler, bu firmanın hard disklerdeki boş alanları kiralaması sonucu para kazanıyorlar. KAIROS'un sloganı ise 'Bilgisayarını 10 saat açık tut para kazan'

Firmaya dahil olmak isteyenlere 4 paket sunuluyor bu paketlerden birini satın almak zorunlu.



Bu tabloya göre de en tepedeki yöneticinin aylık 4.4 milyon kazanacağı, Türkiye'de 50 bin kişi şirkete girmesiyle 25 milyon gelir elde edildiği ifade ediliyor. Düşünüldüğü gibi bilgisayarlarda sadece şirket verileri saklanmadığı, ciddi suç teşkil edecek bilgilerinde depolandığı belirtiliyor.

Bu bilgilerin ele geçirilmesi ile bilgisayar sahiplerinin yargılanabileceği uyarısında bulunuldu. Bilgisaydan çıkan suç teşkil edecek bilgiler sonucunda bilgisayar sahibi benim bundan haberim yok gibi bir bahaneye sığınamayacakları konusunda uzmanlar uyardı. Kurulu bir şirket olmayan bu firmaya üye yapan insanlarda dolandırıcılıktan suçlanabileceği belirtildi.


Sena KURU