GEKA, enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için düzenlediği bilgilendirme toplantılarına Muğla ve Aydın’dan sonra Denizli’de devam etti. Pamukkale Teknokent konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Altıparmak’ın yanı sıra, Denizli’deki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile sanayi alanındaki özel sektör temsilcileri de katıldı.
Toplantıda konuşan GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, “Enerji verimliliği kalkınmanın en önemli faktörlerinden birisidir. Kalkınma için ucuz, kesintisiz enerji sağlamamız gerekiyor. Enerji üretimi pahalı olduğu için çevresel olumsuz etkileri var. Doğal kaynakları tüketmekteyiz ve bu anlamda sürekli artan enerji ihtiyacımız var. Ulusal bir hedefimiz var. Enerji yoğunluğunu yani milli gelir başına tüketilen enerjiyi yüzde 20 azaltmak gibi hedefimiz var” dedi.
“Bütçe açığını, elimizdeki doğal kaynakları, güneş enerjisi gibi, rüzgar enerjisi gibi birçok kaynağı enerji tasarrufu gibi düşündüğümüz zaman artı zamanı kullanma açısı ve benzeri düşündüğünüz zaman hakikaten büyük bir israf içindeyiz” diyen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Enver derneği başkanımız geldiğimde beni kısa bir şekildi bilgilendirmişti. Hakikaten çok etkilenmiştim. Yapılan Denizli’de ki çalışmalar, bazı sanayicilerle yapılan çalışmalar ama yeteri kadar ilgi görmemeleri hafif bir sitayişleri beni rahatsız ediyor doğrusu. Bu kadar önemli bir olay yüzde 30’lara varan bir tasarruf ama ona rağmen ilgi görülmemesi yeterince bilgilendirilmemek, bilinçlendirilmemekle ilişki kurarak ajansımızla kısa sürede bir çalışma yapalım dedik ve bunu da bölgeye yayalım dedik. Ve bu çalışmalar yerine, rayına oturdu ve şimdi yavaş yavaş bunları takip etmeye başladık. Sizlerde biliyorsunuz ki kalkınmış bir ülke değiliz, kalkınma çabası olan bir ülkeyiz bunu kabul etmemiz lazım. Dolayısıyla her alanda tasarruf etmenin yanında her alandaki yeni kaynakları kullanmak durumundayız. Bu çerçevede baktığımız zaman bütçe açığımızın çok önemli bir kalemiz. Zannedersem 50 Milyon dolar civarında sadece enerji ithalatına veriyoruz” diye konuştu.
Enerji verimliliği derneği denizli şubesi genel sekreteri Mustafa Güner ise dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
Çeşitli proje sunumlarının da yapıldığı toplantıda enerji verimliliği kapsamındaki destekler hakkında da bilgilendirme yapıldı.