İSTANBUL (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, babalarının siyasette olması nedeniyle kardeşleriyle birlikte babalarını çok az gördüklerini ve uzak yaşadıklarını söyledi. Erdoğan, "Babam 70’li yıllardan itibaren, evlenmeden önce kendini siyasete vakfetmiş, gecesini gündüzünü ülkesine hizmet, vatandaşıyla buluşma, ülkesini tanıma, emek verme yolunda hayatını vakfetmiş birisi. Dolayısıyla birlikte akşam yemeği yemişliğimiz, kahvaltı etmişliğimiz, iftar etmişliğimiz çok kısıtlıdır." dedi.
Moral FM’de "Yeni Bir Gün" programına konuk olan Bilal Erdoğan Moral Medya Genel Müdürü Haluk İmamoğlu ve Zeynep Türkoğlu’nun sorularını cevapladı.
1994 yılında Moral FM’de program sunduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, Moral FM’den sonra radyoculuğu öğrenciliği nedeniyle bıraktığını ancak güzel bir hatıra olarak kaldığını söyledi. Babasıyla birlikte mitinglere ve seyahatlere katıldığında İstanbul’da ve Anadolu’daki değişimi net görebildiğini söyleyen oğul Erdoğan, hizmetlerin babasının başında bulunduğu hükümet tarafından yapılmasının kendisi için bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.
Bilal Erdoğan, babalarının siyasette olması nedeniyle kardeşleriyle birlikte babalarını çok az gördüklerini ve uzak yaşadıklarını ifade ederek "Babam 70’li yıllardan itibaren, evlenmeden önce kendini siyasete vakfetmiş, gecesini gündüzünü ülkesine hizmet, vatandaşıyla buluşma, ülkesini tanıma, emek verme yolunda hayatını vakfetmiş birisi. Dolayısıyla birlikte akşam yemeği yemişliğimiz, kahvaltı etmişliğimiz, iftar etmişliğimiz çok kısıtlıdır. Ancak bayramlarda akraba ziyaretlerimizi babam aksatmamıştır. Onun dışında biz de babamızı radyodan ve televizyondan takip ediyoruz. Bu fedakarlıklarının amacını daha iyi idrak edebildik. Yani biz kalkıp da babam neden eve erken gelmiyor, neden bizimle yemek yemiyor diye protesto etmek yerine bunu taktir eden çocuklar olarak büyüdük. Bugün yapılan hizmetler bunun meyveleri diyoruz" dedi.
Medyada özel hayatıyla ilgili çok yalan haber gördüğünü söyleyen Bilal Erdoğan şöyle devam etti: "Bizimle ilgili çıkan haberlerin aslını bizzat, şahsen bildiğimiz için o haberdeki yalan miktarını görebildiğimiz için ben medyada ünlü insanlarla çıkan haberlerin hiç birine inanmamaya karar verdim. Çünkü nasıl bizimle ilgili yalan haberler yapıyorlarsa demek ki herkesle ilgili de yapıyorlardır. Bizimle ilgili yapılan haberlerde art niyetler var, siyasi yönlendirmeler var. Ama bizimle ilgili yapılan haberlerde aynı zamanda cehalet var. Ne yaşımızı tutturabilirler, ne okuduğumuz okulu, ne de ismimizi. Gazetecilikte ne kadar düşük bir kalitenin olduğunu yakınen görmüş oluyoruz."
CİHAN