Denizli Tekstil Sektörü’nün 2017 yılında ihracat pazarını artıracağını öngören Bez Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kelleci, gelecek yıl için yeni yatırım ve istihdam planlarının hazır olduğunu kaydetti.
Denizli Tekstil Sektörü’nün köklü ve başarılı firmalarından Bez Tekstil, 2017 yılının ilk çeyreğinde düzenlenen uluslararası fuarlarda yeni anlaşmalara imza attı. Avrupa’da düzenlenen prestijli tekstil fuarlarından Münih Fabric Start, Milano Unica ve Paris Premier Vizyon fuarlarına katılan Bez Tekstil, 2017 yılı için hazırladıkları kreasyonlarının yanında 2018 yılı için hazırladıkları kreasyonları için yeni siparişler aldı. 

ABD ve Uzak Doğu Pazarı’ndan Yoğun Talep Var

Bez Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kelleci katıldıkları fuarlarda ABD, Kanada, Uzak Doğu ve Güney Afrika’da yeni pazarlara giriş yaptıklarını belirterek, tekstil sektörünün 2017 yılında ihracat rakamlarını yukarıya çekeceğini kaydetti. Güliz Kelleci giriş yaptıkları pazarlarla birlikte ürün yelpazesinin çeşitliliğini artırdıklarını ve Denizli Tekstil Sektörü’nün kalitesinin belirgin bir şekilde ön plana çıktığını belirtti.

ABD pazarına yönelik 6 yıldır marka ve pazar çalışmalarını yürüttüklerinin bilgisini veren Güliz Kelleci, 2017 yılında tekstil sektörü ihracatının büyük bir kısmının ABD’ye yapılmasını beklediklerini söyledi. Fuarlarda geçmiş yıllara göre çok daha fazla ziyaretçi ve büyük markalarla buluştuklarının bilgisini veren Güliz Kelleci, Uzak Doğu ve Güney Afrika pazarının 2017 yılında Denizli Tekstil  Sektörü’nü güçlendireceğini kaydetti.
 

Trump Yaptırımları Tekstil Sektörünü Olumlu Etkileyecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ve Meksika’ya uygulamaya hazırladığı yeni ticaret ve vergi yaptırımlarının Denizli Tekstil Sektörü için fırsat olduğunu belirten Güliz Kelleci şunları söyledi: “ABD Başkanı Trump’ın Çin ve Meksika’ya olan yaptırımları nedeniyle tekstil sektörünün pazar artıracağını öngörüyoruz. İhracat pazarındaki en büyük rakibimiz olan Çin’in, Trump yaptırımları nedeniyle ABD’ye yaptığı tekstil ihracatında düşüş bekliyoruz. ABD tekstil ithalatı Türk Tekstili’ne yönelecek.”
 

2017 Tamam 2018’i Planlıyoruz

Yeni giriş yapılan pazarlardan ve fuarda gördükleri yoğun talepten memnun olduklarını belirten Güliz Kelleci, “Denizli Tekstil Sektörü 2017 yılına hızlı bir giriş yaptı. Bez Tekstil olarak 2017 yılı için hazırladığımız kreasyonlarımıza olan ilgiden memnunuz. Bunun yanında 2018 yılı için hazırladığımız kreasyonlarımızdan da yoğun siparişler almaya başladık. Özellikle Uzak Doğu ülkeleri ile önemli anlaşmalara imza attık. Bez Tekstil olarak 2018 yılı için yatırım ve istihdam planlarımızı tamamladık. Tekstil sektörünün 2017 yılında başladığı ihracat atağının, tüm yıl boyunca devam etmesini temenni ediyorum” dedi.