Haberdenizli.com
 
Enver Paşa komutasında 104 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçik’i anmak için 7'den 70'e yüzlerce kişi Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında; binlerce genç,  İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank öncülüğünde Sarıkamış’ta buluşurken, İlimizde Denizli Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yeni Camii Meydanı’ndan, Valilik önüne kadar tertip edilen anma yürüyüşüyle, bundan bir asır önce “Beyaz Hüzün” olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı’na katılarak, vatanı uğruna can veren kahramanlar anıldı. “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” sloganı ile ecdadın ayak izlerinden yürüyüşün temsil edildiği etkinlik Valilik önündeki program ile devam etti.

Beyaz Hüzün Sarıkamış Anıldı
 
Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne; Vali Hasan Karahan,  11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu,  İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu,  Gaziler, Gençlik Merkezi öğrencileri, sporcular, lise öğrencileri ve kalabalık bir halk kitlesi iştirak etti.

Beyaz Hüzün Sarıkamış Anıldı
 
15 Temmuz Şehitler Meydanında toplanan katılımcılara Vali Hasan Karahan’ın da katılımıyla başlayan yürüyüş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando takımının seslendirdiği marşların hep bir ağızdan söylenmesi ve ellerdeki Türk Bayraklarının sallanmasıyla Valilik önüne doğru yol aldı. Cadde üzerinde evleri bulunan vatandaşların da balkonlarından bayrak sallayarak destek verdiği yürüyüş, yol boyunca yürüyüşe katılan vatandaşlarla birlikte coşkulu bir kalabalığa dönüştü. Yürüyüş esnasında öğrenciler zaman zaman “Vatan sana canım feda” ve “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Yürüyüş Valilik önünde son bulurken etkinlik meydandaki Atatürk Anıtının olduğu yerde yapılan program ile devam etti. İlk olarak Sarıkamış ve tüm Şehitlerimiz anısına saygı duruşu yapıldı.
  
Protokol Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları şiir ve Şehitlerin ruhuna ithafen okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından program son buldu.

Beyaz Hüzün Sarıkamış AnıldıBeyaz Hüzün Sarıkamış Anıldı