Pamukkale bölgesinin başta termal sağlık turizmi, beyaz cennet Pamukkale ve bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor. Fuarın 12 Aralık tarihine kadar açık kalacağını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale’nin termal turizmi başta olmak üzere tüm zenginliklerinin her platformda tanıtılarak turizminin gelişimine katkı koymak için desteklerinin süreceğini söyledi. 

Travel Turkey İzmir 9. Turizm Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da katılımıyla Fuar İzmir’de kapılarını törenle açtı. 30 ülkeden binin üzerinde dev katılımcıyla misafirlerini kabul etmeye başlayan Travel Turkey İzmir 9. Turizm Fuarı’nda Pamukkale Belediyesi de Denizli Turistik Otelciler Birliği (DENTUROD) ile birlikte “Termalkent Pamukkale-Karahayıt” standıyla yer aldı. Açılan stantta Pamukkale bölgesinin başta termal sağlık turizmi, beyaz cennet Pamukkale ve bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor. Termalkent Pamukkale-Karahayıt standını fuarın ilk gününde ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i, Pamukkale  Belediye Başkan Yardımcıları Türkay Gözlükaya, Adnan Kaya, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Faik Pişkin, Şeref Karakan, Ahmet Başoğlan, Denizli, Pamukkale ve Karahayıt’ta yer alan otellerin temsilcilerikarşıladı. 
Fuarın açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın turizm sektörüne yönelik mesajlarını verdiği konuşmalarının ardından Başkan Gürlesin, Termalkent Pamukkale-Karahayıt standına geçerek  turizm sektör temsilcileri ile başta fuar olmak üzere, Pamukkale’nin turizm odaklı tanıtımı noktasında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Gürlesin, fuarda başta Uşak olmak üzere birkaç standa da ziyaretlerde bulundu.

PAMUKKALE’Yİ TANITMAK İÇİN HER DESTEĞİ VERİYORUZ

Beyaz cennet Pamukkale’si, tarihi zenginlikleri ile termal sağlık turizmiyle Pamukkale İlçesi’nin bir turizm cenneti olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “DENTUROD ile birlikte Travel Turkey İzmir 9. Turizm Fuarı’nda bölgemizin turizm zenginliklerini aktarmak için bir stant açtık. Amacımız turizm cenneti Pamukkale’nin daha iyi tanıtılarak hak ettiği noktalara gelmesi. Bölgenin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda bu yıl 30 ülkeden binin üzerinde katılımcı yer alıyor. Termalkent Pamukkale-Karahayıt adıyla açtığımız standımızda fuarda büyük ilgi görüyor. İnşallah buradan ciddi bir tanıtım atağı ile dönmüş olacağız. İlçemiz, Karahayıt ve Pamukkale ile zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya şifa dağıtan bir merkez. Pamukkale Belediyesi olarak ta termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. Tanıtım noktasında bu fuarda olduğumuz gibi diğer fuarlarda yer alacığımız gibi her platformu değerlendirmeye devam edeceğiz. Turizm anlamında hedeflerimiz büyük. Bu açıdan tanıtımı çok önemsiyoruz. İnşallah bölgemiz kısa zamanda başta termal sağlık turizmi noktasında istediğimiz yere gelecek. Bunun içinde tanıtım noktasında tüm destekleri sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Travel Turkey İzmir 9. Turizm Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.