HABERDENİZLİ.COM

Eşsiz güzellikteki travertenleri, şifalı termal suyu ve çevresindeki ank kentleriyle yılın her günü ziyaretçileri ağırlayan Pamukkale, bu bayramda korona virüs sebebiyle ilk kez bu bayramı boş geçiriyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı talinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale’ye 80 binin üzerinde turisn gelirken bu sene yabancı turisn Temmuz ortası ve Ağustos ayının başında gelmesi
bekleniyor.

Pamukkale ve Karahayıt’a yerli turisn gelmesi için çalışmalara başlanıldı.

Normalleşme sürecinin ilk etabında yerli turiste ağırlık verileceğini belirten turizmci Turan Köseoğlu, "Yabancı turisn gelmesi için Temmuz ortası ve Ağustos ayının başını bekliyoruz" dedi.
Denizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri ve Karahayıt, korona virüs sebebiyle ilk kez bu bayramı boş geçirirken Birçok esnaf ve otel, turistlerin geleceği zamana kadar iş yerlerini kapatma kararı aldı.
Korona virüs tedbirleri kapsamında ziyaretçi girişine kapalan Pamukkale travertenlerinde ve Karahayıt'ta esnaflar, hayan bir an önce normale dönmesini isyor. Pamukkale bölgesinde ören yeri ve turisk
mekanlarda gerekli bakım, tadilat ve onarım işleri yapılarak Haziran başı gibi gerçekleşmesi planlanan sezon açılışı için hazırlıklar devam ediyor.