Manisa'nın Kula ilçesinde, henüz 10 günlükken mermer hastalığı olarak bilinen ve ilik nakli olması gereken 4 aylık Nurullah berk İnal bebek için uygun ilik, Amerika ve Almanya’dan bulundu. Anne Pınar İnal, “Haberi aldığımda dünyalar benim oldu” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Manisa’da ikamet eden Yalçın ve Pınar İnal çiftinin ilk göz ağrıları olan Nurullah Berk bebek henüz 10 günlükken sarılık nedeniyle kontrolleri sırasında mermer kemik hastalığı olarak bilinen ve ilik nakli dışında çaresi bulunmayan osteopetroz tanısı konuldu. İlik nakli için Dünya Donör Bankası'na kayıtlı 30 milyon verici arasından uygun ilik Almanya ve Amerika’dan bulundu. Anne Pınar İnal yakın resmi işlemlerin başladığını ancak olabildiğince hızlı hareket edilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Haber bu hafta içerisinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde geldi. Haftaya ödenek çıkacak. İlik bulundu taramalara gerekli cevap alındı denildi. Ancak resmi işlimler uzun sürüyor. Her geçen gün aleyhimize işliyor. Şu an için göz damarlarında solukluk başladı” dedi.

"DÜNYALAR BENİM OLDU"
Haber aldığında mutluluktan havalara uçtuğunu anlatan anne Pınar İnal nakil gerçekleştiği takdirde ilk olarak evlerine gitmek istediğini belirterek, “Dünyalar benim oldu. Eğer nakil olursa ilk yapmak istediğim şey evimize gitmek. Doğduğu günden bu yana hastanede yatıyor. Yavrum evini hiç bilmiyor. Evine hiç gitmedi çünkü. Melis Akbaş da ilik nakli oldu artık darısı başımıza” diye konuştu.
Anne Pınar İnal ayrıca ilik nakli olmayı bekleyen hastalara karşı vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini aktararak, “Halkımızın ilik nakli konusunda kan bağışında bulunmaları konusunda gönüllü olmalarını istiyorum. Başıma gelmeyince ben de ilgili değildim. İnsanın evladı söz konusu olunca bambaşka bir durum oluyor” çağrısında bulundu.