MERSİN (CİHAN)- Tarsus'un Gazipaşa Mahallesinde kaba inşaatı tamamlanan Benlizade Camii yardım bekliyor. Yapımına 1 Ekim 2009'da başlanan cami zemin ile beraber 3 katlı inşa ediliyor. Kaba inşaatı tamamlanan caminin dış cephesinin sıva işleri yapıldı.
Cami tamamlandığında aynı anda 2 bin kişi ibadet edebilecek. Benlizade Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karataş, bugüne kadar yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.
Karataş, "Şu anda camimizin sıva işlemleri devam ediyor. Sıva işleminin tamamlanmasından sonra mihrabın, minberin yapılması ve içinin tefrişinin yapılması gerekiyor. Bu işler içinde yaklaşık 250 bin liraya ihtiyaç var. Tüm Tarsusluların camimize yardım etmelerini talep ediyoruz. Emeği geçen, bağışta bulunan tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun’’ dedi.
Öte yandan, Benlizade Camii'nin zemin katında da gerekli düzenlemeler yapılarak bayan Kur’an Kursu olarak hizmet vermeye başladı. Üç bayan hocanın ders verdiği kursa değişik yaş gruplarından yaklaşık 80 kişinin kurs gördüğü öğrenildi. CİHAN