HABERDENİZLİ.COM

Yıllardır Geleceği tartışılan Üçgen Çarşısı’nın akıbeti konusunda bugün büyük bir adım atıldı. Çarşıyı yıkmada kararlı olan Belediye, çarşının suyunu kesti.  Belediye çarşıda hala faal durumdaki yaklaşık 150 işyerinin bir an önce çarşıyı boşaltmasını isterken 2 gün sonra da çarşını yıkımı için ihaleye çıkacak. 

Yıkımı hemen yapmak istiyorlar

Üçgen Çarşısının suyu bu sabah belediye ekipleri tarafından kesildi.  2 gün sonra ise yıkımı için ihaleye çıkılacak.  Çarşının yıkımı için çok hızlı davranıldığını bununda  kendinde şüphe uyandırdığını ifade eden Üçgen çarşısı Kat Malikleri Denetim Kurulu Üyesi Bahri Yıldırım, “Denizli’de hakkında depreme dayanıksızdır raporu verilen onlarca bina varken somut adım sadece üçgen çarşısında atılıyor. Ayrıca Üçgen çarşısına verilen rapor şaibelidir. Bu konuların hepsini yargıya taşıdık fakat savcılar hızlı bir şekilde takipsizlik kararı verdi. “ ifadelerini kullandı. 
Esnaf nereye gidecek

Belediye ekiplerinin çarşıyı yıkmakta çok aceleci davrandığını belirten Yıldırım, “çarşıda yaklaşık 150 esnaf hala çalışmaya devam ediyor. Bu esnaflara gidebilecekleri bir yer gösterilmedi. Bugün sular kesildi. Kısa bir süre sonrada yıkacaklar. Bu esnafın mağduriyetini nasıl karşılayacaksınız. Bunca esnaf nereye gidecek. dedi.