Ramazan aylarında yaşanan kan bağışı sıkıntısını bir nebze de olsa azaltmak isteyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personeli kan bağışında bulundu. 
Türkiye'de her yıl yaz ve Ramazan aylarında, kan bağışında yaşanan düşüşler çeşitli kampanya ve çağrılarla giderilmeye çalışılırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden örnek olacak bir davranış geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personeli özellikle Ramazan ayında yaşanan kan bağışındaki düşüşün önüne bir nebze de olsa geçebilmek için toplu olarak kan bağışı yapma kararı aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Sağlık Şube Müdürü Uzm. Dr. Günay Kanber'in de aralarında bulunduğu grup Kızılay Denizli Kan Bağışı Merkezi'ne giderek bağışta bulundu. Türk Kızılayı Denizli Kan Bağışı Merkezi Müdürü Mustafa Balıkçıoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne örnek davranıştan dolayı teşekkür etti. "Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır" diyen Müdür Balıkçıoğlu, "Denizli halkı sağ olsun kan bağışı konusunda çok duyarlı. Sizin göstermiş olduğunuz bu örnek davranış bunun kanıtı" dedi. Özellikle Ramazan aylarında kan toplamanın büyük sıkıntı olduğunu, kan stoklarının bugünlerde eridiğini anlatan Balıkçıoğlu, iftardan sonra Adalet ve İncilipınar Parkı ile Bayramyeri Meydanı'nda kan bağışı topladıklarını kaydederek, bu konuda kendilerinden hiçbir desteği esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, kan bağışı konusunda gösterdikleri duyarlı davranış için belediye personeline teşekkür etti. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Her konuda olduğu gibi kan bağışı konusunda da Denizli halkı duyarsız değildir. Yarın kanın bize ya da bir yakınımıza gerekli olmayacağını kimse garanti edemez. Kan bağışlamanın hayat kurtarmayla eşdeğer olduğunu düşünüyorum" dedi. Kan vermenin vücuttaki kanın değişmesine neden olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Kan bağışlamak sadece hayat kurtarmak değil aynı zamanda kendi sağlımız açısından da önemlidir. Bir gün kendimizin de kana ihtiyaç duyabileceğini aklımızdan çıkarmamamız gerekir" diye konuştu.