Denizli Belediye Meclisi, Denizli'nin Büyükşehir olmasının ardından son Denizli Belediye Meclis toplantısını düzenledi. 
Denizli Belediye Meclisi, kurulduğu 1876 yılından bugüne süren son meclis toplantısının son oturumunu gerçekleştirdi. Meclis, 01 Nisan 2014'ten itibaren Denizli Belediyesi yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi şeklinde hizmet verecek.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısında son karar oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi’nin son toplantısında konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘’Denizli Belediyesi Nisan ayından itibaren daha da güçlenerek büyükşehir olarak hizmet verecektir. İnşallah Denizlimiz için hayırlı olur. 30 Mart'ta milletimiz sandığa giderek büyükşehirin ilk belediye başkanını ve meclis üyelerini, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde de ilk başkan ve meclis üyelerini, milli iradesini ortaya koyarak belirleyecektir. Milletimizin vereceği karar en güzeli olacaktır. Bugüne kadar milletimiz ne karar verdiyse en güzeli oldu. Nisan ayından itibaren bu salonlar büyükşehir olarak hizmet verecek. Seyirci olarak bizleri izleyen kardeşlerimizden, basınına, çayımızı getiren personelimizden meclis konuşmalarını kayıt altına alan arkadaşlarımıza kadar herkese çok çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Başkan Zolan, meclis toplantısının tarihi bir özelliği bulunduğunu kaydederek, ‘’Bu işler birlikte olunursa, herkes bulunduğu yerde en iyisini yaparsa Denizlimiz daha iyiye ve daha güzele gidecektir. Muhalefetiyle, iktidarıyla herkes hizmetinde en iyisini yaparsa Denizlimiz ve ülkemiz daha ileriye gidecektir. Bugün Denizli Belediyesi'nin tarihi bir toplantısıdır. Bizler son meclis üyesiyiz. Gelecekte son meclis oturumunda kimler vardı denilirse ve bir de onlardan Allah razı olsun denilirse başka da bir şey istemeyiz. Ben şahsen 5 yıl boyunca çok güzel, kalıcı esereler bıraktığımızı düşünüyorum. Gök kubbede arkadaşlarımızla birlikte hoş bir seda bıraktık. Sonuçta bu makamlar da mevkiler de fanidir. Sonraki hayatımız için birçok dostluklarımız oluştu. Her şey için herkese çok çok teşekkür ediyorum hepinize saygılar sunuyorum’’ dedi. Son toplantıda diğer partilerin grup başkanları da söz alarak Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve diğer meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Zolan, Denizli Belediye Meclisi’nin son meclis toplantısının ardından meclis üyeleri daire müdürleri ve başkan yardımcılarına teşekkür plaketi verdi.