Merkezefendi Belediyesi, kendisiyle  birlikte yaşayacak ve belediyenin amblemi olacak logoyu belirledi. 3 bin kişinin kullandığı anketle belirlenen yarışta 4 logo yarıştı. Ankette yüzde 62 oranla kazanan sağlık, mutluluk ve kardeşlik temalı logo oldu. İlçe Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, halkın seçimini  yaparken nasıl bir ilçede yaşadığını belirledikleri logoyla birebir ortaya koyduklarını söyledi. 

Büyükşehir ile birlikte hayat bulan Merkezefendi Belediyesi, resmi logosunu sonunda belirledi. Belediyenin resmi internet sitesinde 4 logo anketle halkın beğenisine sunuldu. 3 bin kişinin oy kullandığı ankette yüzde 62 oranla kazanan sağlık, mutluluk ve kardeşlik temalı logo kazandı. Merkezefendi Belediyesi çalışanlarından Zeynep Elif Çeşme tarafından tasarlanan logo Eylül ayında gerçekleşecek belediye meclisinde oylanarak resmileşecek. Ankette yarışan logoların 3’ünü ilçe belediyesi çalışanları hazırlarken, 1’si ise dışarıdan yarışmaya dahil oldu. 
“Subaşıoğlu tanıttı”
Anketle belirlenen,  sağlık, mutluluk ve kardeşlik temalı logoyu  Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, basın toplantısıyla tanıttı. Merkezefendi Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda Subaşoğlu, artık logolarını belirlediklerini vurgulayarak şunları söyledi, “Öncelikle şunu ifade etmeliyim! Logomuz kendi bünyemizde üretildi kendi çalışma arkadaşlarımız tarafından tasarlandı.  İnternet sitemizde 4 adet logomuzu oylamaya sunmuştuk. Bunlar içerisinde yüzde 62 ile en yüksek oyu alan logomuz kendi personelimiz tarafından üretilen bir logo oldu buda bizi ayrıca mutlu etti. Ben her şeyden önce logoyu üreten arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Tercih yapan ve internet üzerinde oylamaya katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Logo çalışmasında biz soyut bir çalışma üzerinde durduk o yüzden vakit aldı. Bu logumuz ağırlıklı olarak 3 konsept üzerine kurgulandı. Sağlık, mutluluk ve kardeşlik. Bizim logomuz Merkezefendi’de sağlık mutluluk ve kardeşliği esas alan bir logo olmuştur. Merkezefendi, sağlıklı mutlu ve kardeşçe yaşayan insanların yer aldığı bir ilçe ve böyle olmaya da devam edecek. Vatandaşlarımız seçimlerini yaparken nasıl bir ilçede yaşadıklarını da aslında yansıtmış oldular. Ben logomuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
Merkezefendi Belediyesi’nin yeni logosu Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan mecliste gündeme gelecek ve Eylül’de meclis üyeleri tarafından oylanacak.