ISPARTA (CİHAN)- Isparta Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (ISMEK)'nda, gitar ve bağlama kursunu başarı ile bitirenlere düzenlenen törenle sertifika verildi. Sertifikalarını alan öğrenciler mini bir konser verdi.

Mehmet Akif Ersoy Geçlik Merkezi’nde düzenlenen törende, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 8 aylık bağlama ve gitar kursunu başarı ile bitirenlere sertifikalarını vererek başarılar diledi. Günaydın, 5 merkezde 9 ayrı branşta kurs verildiğini ifade ederek, kültürel ve sosyal alanlarla şimdiye kadar 6 bin öğrenciye kurs verdiklerini kaydetti. Kursları düzenlerken, en verimli olmasının yanında maliyetinin de düşük olmasına dikkat ettiklerini belirten Günaydın, insanların, kabiliyetlerini geliştirmelerine aracılık ettiklerinden dolayı mutlu olduklarını anlattı.
Kurslara katılarak belge alanlardan Fatih Yılmaz, yıllardır içinde kalan uhdelerden birisinin saz çalabilmek olduğunu belirterek, “Özellikle Aşık Veysel’in ‘benim sadık yarim kara topraktır’ türküsünü saz ile çalmayı çok arzu ediyordum. Isparta Belediyesi'nin açmış olduğu bu kursa 6 ay önce katıldım. Bugün notaları öğrenerek, arzu ettiğim türküyü çalmaya başladım.” dedi.

CİHAN