Uzun süredir yağmura hasret kalan Denizli bugünden itibaren bol yağmurlu bir sürece giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisi altına alması bekleniyor.
Sonbaharın beklenen yağmurları biraz gecikmeli de olsa nihayet geliyor. Sabah saatlerinden itibaren kapalı bir havanın hakim olduğu Denizli'de yağışların ne zaman başlayacağını Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı. Yapılan tahminlere göre başta Denizli olmak üzere Ege'nin özellikle kıyı kesimleri bol yağışlı günlere tanık olacak gibi.  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Denizli Aydın İzmir hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren ilçelerde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Denizli çevreleri ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor. Ancak yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki hafta başından itibaren yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.


İşte Denizli'de hava durumu;

Yarın sağanak yağışlı geçecek, Beklenen en düşük sıcaklığın 11 derece, en yüksek sıcaklığın ise 17 derece,

Cuma günü hava sağanak yağışlı geceçek. Beklenen en yüksek sıcaklığın 11 derece, en yüksek sıcaklığın ise 16 derece,

Cumartesi günü hava sağanak yağışlı geçecek. Beklenen en düşük sıcaklığın 10 derece, en yüksek sıcaklığın ise 13 derece,

Pazar günü hava sağanak yağışlı geçecek. Beklenen en düşük sıcaklığın 7 derece, en yüksek sıcaklığın ise 15 derece olması tahmin ediliyor.