Halktan gelen yardımlarla sekiz ay önce yapılan Çivril Devlet Hastanesi acil servisi yıkılacak.
Türk Sağlık Sen (TSS) Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu 8 ay önce yapılan acil servisin yıkılma kararına tepki gösterdi. 
TSS Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu yaptığı açıklamada,hayırseverlerin yardımıyla yapılan acil servisin yıkılma kararına  bir anlam veremediklerini belirterek, “Çivril Devlet Hastanesi acil servisi yaklaşık 8 ay önce eski Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Kasım Çetin’in  talimatıyla acil servis çalışanlarının görüşleri alınarak mevcut şartlarda en uygun şekilde halktan  gelen yardımlarla yenilenmiş ve Çivril halkının hizmetine sunulmuştur. Ancak yeni Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Osman Acar, Çivril Devlet Hastanesini ziyaretlerinde acil servis beğenilmemiş ve yeniden yıkılıp yapılanması planlanmış  ve acil servis çalışanlarının kesinlikle görüşü alınmadan ilçenin ve hastanenin fiziksel şartları değerlendirilmeden daha yeni yapılan acil servisin yeniden yapılandırılması kararı halkımızı ve çalışanları rahatsız etmiştir. Yaklaşık 150 bin liraya mal olan acil servisin sebepsiz yere işleyişte bir kusur yokken yeniden yapılandırılmak istenmesi bizlerin kafasında soru işaretleri oluşturmakta acil servise katkı koyan hayırsever Çivril halkının tepkisini  çekmektedir” dedi.
SEANS SAYISI NEDEN KISITLANIYOR?
Hastanenin  Hemodiyaliz servisi Çivril’de yaklaşık 40 diyaliz hastasına hizmet ettiğini kaydeden Kurşunoğlu, “ İlçemiz il merkezine uzak olduğu için diyaliz servisimiz hayati önem kazanmaktadır. Sürekli olarak idare tarafından diyaliz servisizin seans sayıları kısaltılmak istenmekte hastalar ve çalışanlar baskı altında bırakılmaktadır. Personel fazlalığı bahane edilerek seans sayılarının kısaltılması geri dönülmez sorunlara yol açacaktır. Yaz aylarında misafir hastalarla diyaliz hasta sayısı 50 civarında olmaktadır. Biz sağlık çalışanları olarak halkımıza hizmet için yemin etmiş insanlarız sorunlarımızı dinleyen bizleri dikkate alan idareciler ile çalışmak bizim en doğal hakkımızdır” diye konuştu. 
HEKİM SIKINTISI
Çivril Devlet hastanesinde hekim sıkıntısının da bulunduğunu  belirten Kurşunoğlu, Hastanede hekim sıkıntısı da bulunmaktadır. Acil serviste 4 hekim hem acil, hem de 112 hizmeti vermektedir. Bu zor şartlarda Honaz Devlet Hastanesine 1 hekim görevlendirilmiştir. Hekim ihtiyacı olmasına rağmen Çivril Devlet Hastanesine pratisyen hekim verilmemektedir. Honaz Devlet Hastanesini hekimi Denizli Servergazi Devlet Hastanesine görevlendirilmiştir. Ayrıva Çivril’den bir hekim de  Honaz Devlet Hastanesine görevlendirilmiştir.  Bu uygulamaya  bir anlam verememekteyiz. İdarecilerden, bu konulardaki aksaklıkları bir an önce gidermelerini beklemekteyiz. TSS olarak yaşanan bu sorunların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.