Bediüzzaman Said Nursi'nin 1927-1934 yılları arasında Isparta'nın Barla beldesinde geçen hayatını konu edinen 'Allah'ın Sadık Kulu: Barla' filminin galası önceki akşam TİM Maslak Show Center'da gerçekleşti.Yaşanmış hikâyelerden yola çıkan filmin senaryosunu Rıdvan Kızıltepe, Zeynep Kayadelen ve Ali Sacit yazdı. Yapımcılığını Fatih Gök'ün, yönetmeliğini Esin Orhan'ın yaptığı 3,5 yıllık titiz çalışmanın ürünü olan animasyon, Ser Film tarafından hazırlandı. Müzikleri ise Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Avatar, Yüzüklerin Efendisi gibi filmlerde kullanılan 'Motion Capture-MOCAP' tekniğiyle Türkiye'de yapılmış ilk uzun metraj 3D animasyon film olma özelliği taşıyan film, yurt çapında 255 kopyayla 303 salonda gösterime girdi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin mücadele dolu hayatının en çarpıcı dönemlerinden biri olan Barla hayatını anlatan filmde karakterler, Bediüzzaman'ın ve talebelerinin orijinal fotoğraflarından faydalanılarak 3 boyutlu olarak modellendirildi. 'Allah'ın Sadık Kulu: Barla', Bediüzzaman'ın Anadolu'nun ücra bir köşesine tecrit edilmeye çalışıldığı bir dönemde iman hakikatlerine dayanmasını ve zamanla dünyayı saracak bir muhabbet ve adanmışlık hikâyesini konu alıyor.


'Risalelerin ne zorluklarla yazıldığını anlatıyor'

Abdullah Yeğin: "Üstad Hazretleri ne kadar anlatılırsa onun insanlığa hizmetleri karşısında az kalır. Onu en iyi anlamanın yolu eserlerini okumaktır. Ancak onu tanımayanlar için bu tür çalışmalar büyük önem taşıyor."

Mehmet Fırıncı: "Bediüzzaman Hazretleri, büyük bir medeniyet projesi ortaya koymuştur. Onunla ilgili çalışmalar geçmişte büyük tepki çekiyordu. Ancak son yıllarda artık anlaşılmaya başlandı. Bu da bize büyük mutluluk veriyor."

Necmettin Şahiner: "Üstad Hazretleri bir deryadır. 1961 yılından beri onun hayatıyla ilgili çalışmalar yaptım. Onu tanıyan birçok insanla tanıştım. Onları sinema sahnesinde görmek bana çok büyük mutluluk verdi."

Hidayet Karaca (Samanyolu Yayın Grubu Başkanı): "Üstad'ımızın mahiyeti bu gece hissedilmiştir diye düşünüyorum. Filmin büyük izleyici kitlesine ulaşacağına ve gönüllerde yer alacağına inanıyorum. Aldığımız olumlu tepkilerle yeni çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum."

Rıdvan Kızıltepe (Senarist): "Anadolu insanına raflardan kolayca elimize aldığımız Risalelerin ne zorluklarla yazıldığını anlatmaya çalıştık. İzleyenler beğenilerini ifade ediyor. Umarım halkımız da beğenir ve yeni çalışmaları yapacak moral ve desteği bize verirler."

Esin Orhan (Yönetmen): "Güzel bir eseri kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de ilk kez 3D film yapıldı. Beğenileceğini umuyorum ve halkımızın vereceği destekle yeni projeler ortaya koymayı umuyorum."

Murat Kekilli: "Geleceğimizin aydınlık bir ışık olmasını isteyen bu insanın yaşadığı acılara daha dikkatli eğilmemiz ve takip etmemiz gerek. İnsanların kardeşlik duygularıyla yeniden ve nasıl yaklaştırılacağını anlatan bu kısacık filme sığdırılmış hayatı çok iyi analiz etmemiz gerek."