Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş, kulüplerin bedava kombine kart ve bilet alan mafya taraftarların tehdidi altında olduğunu söyledi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğinde hayata geçirilen ''Hayata Pas Ver'' projesi kapsamında düzenlenen “Sporda şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi” konulu panel PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, TFF İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği (TSYD) Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş, Eski FIFA kokartlı hakem Sadık Deda ve Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı Burak Aslan katıldı.

Panelde konuşan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Ateş, geçmiş dönemlerde kulüplerin çok ciddi oranda taraftarlara bedava kombine kart ve bilet verdiğini öne sürdü. Bedava bilet alamayan taraftarların sahaya girerek kulübe ceza verdirmekle tehdit ettiğini belirten Ateş, “Bu bedava kombine kartı almayan arkadaşlar ne yapmışlar biliyor musunuz? Gelmişler maça üç beş kişi bir tanesi tam maç oynanırken sahaya atlamış. Kulüp 1 trilyon ceza yemiş. Ertesi gün telefon ediyor kulübe, başkana, yöneticiye diyor ki; ‘Siz bize bilet vermemeye devam edin ama biz bu haftada da atlayacağız, yine size ceza verdireceğiz. Sahanızı kapattıracağız’ Bu tehditlerle de karşılaşıyoruz.” dedi.

'KULÜPLERE CEZA, RANTÇI TARAFTARA YARIYOR'

İstanbul Valiliği’nde vali başkanlığında yapılan sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili toplantıda Futbol Federasyonu yetkililerini bu durumdan haberdar ettiğini vurgulayan Ateş, “Siz sahaya atlayan taraftarlardan dolayı kulüplere ceza vermeyin. Siz kulüplere ceza verdiğinizde bu sahaya atlayanları cesaretlendiriyorsunuz. Onların eline bir silah veriyorsunuz. Bunlar bu silahı kulüplerin aleyhine kullanıyor. Eğer sahaya atlayan her kişi için spor kulübünü cezalandırırsanız, ekonomik olarak sahasını kapamayla cezalandırırsanız, siz o rant beklentisi içindeki taraftara prim vermiş olursunuz. Bu bir daha gelecek bir daha atlayacak. Bu primi elde etme adına, bizi soyma adına, para alma adına bu davranışa devam edecek.” diye konuştu.

'KULÜP MAFYASI VAR'

Kendisinin meşhur tribün liderleriyle sohbet toplantısı yaptığını ifade eden Ateş, “Onlara şunları söyledim. ‘Mevcut hükümetimiz Türkiye’deki bütün yer altı ve yerüstü mafyayla mücadele ediyor. Sizleri de kulübün mafyası olarak görüyor devlet. Çıkabilecek her meseleden sorumlu sizsiniz.’ Bu arkadaşlarımız şu ana kadar çok iyi bir süreç götürüyorlar. Bazen maçlara gelmiyorlar ama gelirken de kendi paralarıyla biletlerini alıyorlar. Çünkü gerçekten hiç birimizin bunlara taviz verme, prim verme gibi bir düşüncesi yok. Olmamasına devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

"SARHOŞ TARAFTARLAR KULÜPLERE MİLYONLAR LİRA CEZA KESTİRTTİ"

TFF İcra Kurulu Üyesi Eren de stadda alkollü taraftarların olay çıkararak hem kulüplere hem de birbirlerine zarar verdiğini anlattı. Belarus’ta oynanan Bate Borisov-Fenerbahçe maçında alkollü oldukları için stada alınmayan taraftarlar olduğunu hatırlatan Eren şunları kaydetti: “Aşırı alkollü, sarhoş bir insanla yan yana sizler de maç izlemek istemezsiniz değil mi? Size de zarar verebilir. Zaten birbirine zarar veriyorlar. Aileler bu tür durumlarda çocuklarını statlara göndermekten imtina ediyorlar. Büyük kulüplerimizin yöneticileriyle sohbetimizde zaman zaman seyirciden dolayı ‘keşke maçlarımızı gündüz oynasak’ dediklerini biliyoruz. Sadece geçen yıl taraftarlardan dolayı kulüplerimizin aldığı cezalar durumu ortaya koymaktadır. Beşiktaş 1 milyon 201 bin 250 TL para cezası, 5 maç seyircisiz ve bir maç da saha kapatma cezası ile karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe 723 bin 750 TL para cezası, 10 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Galatasaray 396 bin 250 TL, Trabzonspor 755 bin TL para cezası ve 5 maç seyircisiz cezayla karşılaştı. Bu sezon şu ana kadar Beşiktaş 211 bin 250 TL, 1 maç seyircisiz, 340 bin TL Fenerbahçe, 225 bin TL Galatasaray ceza almış. Trabzonspor ise 1 maç seyircisiz ve 305 bin TL ceza almış.”