Bebek uyku tulumu hem ebeveynlerin hem de bebeklerin özellikle soğuk havalarda rahat etmelerine yardımcı olan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Hem soğuk havalardan korunmalarına ciddi anlamda yardımcı olurken hem de daha rahat uyumalarına yardımı olmaktadır. Bebekler için özel olarak hazırlanan uyku tulumları sırasında belirli etkenlerin gözler önüne alınarak seçimlerin yapılması gerekir. Bu etkenlere göre yapılan seçimler bir hayli sağlıklı ve konforlu olmaları konusunda etkili olacaktır. Seçim sırasında gözler önüne alınması gereken durumlar;

  1. Tulumların bedenlerinin seçimi
  2. Kumaşların seçimleri
  3. Tog değerlerinin 0,2 civarında olması gibi etkenler gözler önüne alınmalıdır.

TOG Değerlerine Dikkat

Bebeklerin üşümesine ya da terletmesine engel olan ortam ile ısı dengesini ayarlamaya yardımcı olan sistemdir. TOG değeri genel olarak oda ısısı ile uyumlu olan bebek tulumlarında tercih edilir. Bu değerler tulum seçerken insanların hata yapmadan daha rahat almaları konusunda etkili olur. 24 ile 27 derece arasında olan bir ortam için 0,2 tog değeri uygun olurken 18 ile 20 derece arası için 2,5 tog değeri daha uygun olacaktır. Bebeklerde uyku düzenleri bedenlerinin ısıları ile doğru orantılı bir şekilde meydana gelmektedir. Bu yüzden seçimleri bebeklerim ihtiyaç durumlarına göre belirlemek gerekir. https://kidzee.com.tr/bebek-uyku-tulumu-nasil-kullanilir/ ile bebek uyku tulumu alırken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de TOG değerleri olarak bilinmektedir.

Bebek Uyku Tulumu Kullanışlı Olmalı

Bebeklerin uykuları sırasında tercih edilen uyku tulumu hareket ettikleri sürede üzerini açmaması için tasarlanan fermuarlı yapıları öne çıkar. Bir yandan da makinede yıkama kolaylıkları olan uyku tulumu seçmek temizliklerinin daha kolay olmasına etki edecektir. Böyle anlarda geceleri anne ve babalara daha rahat bir kullanım fırsatı sunar. Bebek uyku tulumu seçimleri sırasında pratik kullanımlarının yer alıp almadığına özen göstermek gerekir. Bir yandan da bebeğin altının değiştirilecek olduğu anlarda daha rahat açma ve kapama fırsatları sunmalıdır. Aksi halde bebeklere biraz eziyet haline gelebilir ve her defasında giydir çıkar yapmak zorunda kalma durumları öne çıkabilir. KidZee üzerinden bebek uyku tulumu rahatlıkla tercih edilir.