BDP'li Sabahat Tuncel, deniz otobüsü kaçıran teröristin cenazesine katıldı, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Deniz otobüsünü kaçıran PKK'lı terörist Mensur Güzel'in cenazesi alkışlarla alındı. Alkışlayanlar arasında BDP'li vekil Sebahat Tuncel de vardı...

Bilindiği gibi PKK'lı Mensur Güzel'in İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait "Kartepe" adlı deniz otobüsünü silah ve bomba tehdidiyle kaçırdı. Terörist daha sonra etkisiz hale getirildi.

BDP'Lİ TUNCEL DE CENAZEYİ ALKIŞLADI!

Zaman gazetesinin haberine göre; deniz otobüsünü kaçıran PKK'lı teröristin İzmit KCK'dan olduğu tespit edildi. Öldürülen Mensur Güzel'in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenazeyi almaya gidenler arasında BDP'li Sabahat Tuncel de vardı. Sabahat Tuncel ve bereberindekiler cenazeyi alkışlar eşliğinde aldılar...

Zaman'ın haberine göre, Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Mensur Güzel'in ölü olarak ele geçirildiği operasyonun araştırılması gerektiğini savundu ve şu ifadeleri kullandı: "Güzel'in sağ olarak ele geçirilmesi için hiçbir şey yapılmadı. Güzel, Ankara'da askerî görevini yaparken gördüğü baskılar yüzünden oradan ayrıldı ve HPG'ye katıldı. Bu ülkede artık kan dökülmemeli. Asimilasyon politikası artık son bulmalı."

TERÖRİSTİN ANNESİ TUNCEL'İN TAZİYE MESAJINI KABUL ETMEDİ VE HERKESİ KOVDU

Kartepe deniz otobüsünü vücuduna sardığı A-4 patlayıcı ile kaçırdıktan sonra müthiş bir operasyonla öldürülen PKK'lı Mensur Güzel'in annesi Sıtiye Güzel'in Kürtçe ağıtları yürekleri yaktı. Oğlunun cenazesini alıp, tören düzenlemek isteyen BDP'ye sert çıkan acılı anne, BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel'in taziyesini de kabul etmedi. "Oğlum kendini yaktı" diyen anne, cenaze teşhisine zorlukla girebildi. Aile cenazenin birkaç gün daha bekletilmesini isteyen BDP'lilerin isteklerini de reddetti.

Cenazemiz gösteriye dönüşmesin

Ailesi, PKK'lı Mensur Güzel'in cenazesini dün Adli Tıp Kurumu'ndan alarak memleketi Diyarbakır'a götürdü. Sabah saatlerinde ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda BDP'linin geldiği Adli Tıp Kurumu'nda kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Sıtiye Güzel, kendisine yaklaşan BDP'lilere tepki göstererek, cenazede örgütün bayrağını istemediğini, cenaze töreninin gösteriye dönüşmesini izin vermeyeceklerini söyledi. BDP'lilere tepki gösteren anne uzun süre Adli Tıp Kurumu önündeki kafede bekledi. Önceleri sakin görünen anne, daha sonra Kürtçe "Oğlum kendini yaktın" diye Kürtçe ağıtlar yaktı. Oğlunun deniz otobüsünü kaçırdığını, isminin ve fotoğrafının televizyonda yayınlanmasıyla öğrenen annenin büyük şok yaşadığı belirtildi. Haberi alır almaz Diyarbakır'dan yola çıkan anne, Kürtçe yaktığı ağıtlarda, "Nasıl bunu yaptın? Bu nasıl cesaret?" dedi.

Halk olsun ama BDP'yi istemiyorum

Oğlunun cenazesini biran önce alıp memlekete götürmek isteyen anneyi BDP'liler cenazenin bir süre daha bekletilmesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Başvuru yapılmamasını isteyen BDP'lilerin uzun süreli uğraşlarına karşın Güzel'in yakınları "Annesi nasıl istiyorsa öyle olsun" diyerek teklifi reddetti. Cenaze töreninin BDP, PKK törenine dönüşmemesi isteğini dile getiren anneyi sakinleştirmeye çalışan BDP'liler, "Sadece halk olacak" dedi. Bunun üzerine acılı anne "Halk olsun ama BDP'yi istemiyorum" dedi. Anne Güzel, teşhis için beklerken BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel taziyeye geldi. Tuncel'e mesafeli davranan anne, başını öne eğerek bekledi. Tuncel, Güzel'in amca kızıyla konuşarak teselli etmeye çalıştı.