Büyük Birlik Partisi (BBP) Denizli İl Teşkilatı, Mısır'da darbe yönetiminin, Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki Mursi yanlılarına yönelik gerçekleştirdiği katliama tepki gösterdi.
BBP Denizli İl Başkanı Süleyman Oruç, konuşmasında Doğu Türkistan Türklerini hatırlatarak "Kızıl Çin zulmü altında inim inim inleyen Müslüman Türklere, sırf Türk oldukları için sahip çıkmayanlar zalimin yanındasınız, zulmü destekliyorsunuz" dedi.
Büyük Birlik Partisi Denizli İl Teşkilatı üyeleri, Delikliçınar Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasında, Mısır’daki katliamı protesto etti. BBP Denizli İl Başkanı Süleyman Oruç, yaşanan olayların kabul edilebilir bir tarafı olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Askeri cuntanın halk oyuyla göreve gelen meşru hükümeti devirerek yönetimi devralması hiçbir şekilde tasvip edilemez bir durumdur. Görünen yüzü bir askeri darbe olan bu olayın geri planında çok karmaşık ve vahim ilişkiler mevcuttur. Emperyalist Batı’nın toplu ittifakı ile desteklenmektedir darbe. Bugün dünyaya demokrasi dersi verenlerin gerçek yüzleri bir kez daha görme fırsatını vermiştir. Yeryüzündeki bütün mazlum Müslümanlar ve mustazaflar bir gün sizi döktüğünüz kanda boğacaktır. Ey Amerika, ey İsrail, ey zalim Batı’nın uşağı Suud yönetimi, sonunuz yakın, cezanız çetindir.”
Darbe yönetiminin insanları acımasızca öldürdüğünü ifade eden Oruç, şunları söyledi: "Halkı Müslüman olan ülkelerin gafil yöneticileri sizleri de buradan uyarıyoruz. Saltanatınız sonsuz değildir. Zulmettiğiniz mazlumların ahı sizleri helaka götürecektir. Mısır, Irak, Suriye, Filistin, Afganistan, Doğu Türkistan zulüm her yerde. Ancak bilinmelidir ki, bundan böyle direniş her yerde olacaktır. Demokrasi havarisi görünüp Mısır da sırf Müslümanlar iktidarda diye darbecileri destekleyenler, sizlere de şunu söylüyoruz. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Kızıl Çin zulmü altında inim inim inleyen Müslüman Türklere, sırf Türk oldukları için sahip çıkmayanlar zalimin yanındasınız, zulmü destekliyorsunuz. Eğer bu tavrınızı değiştirip mazlumun yanında olmazsanız ya bu dünyanıza kahrolacaksınız ya da Allah’ın huzurunda çetin bir azap sizi bulacaktır.’’ Bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.