AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ramazan bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Rahmet, merhamet ve bereket ayı on bir ayın sultanı olan Ramazan- Şerif ayını geride bırakmanın hüznünü yaşıyoruz. Bu mübarek günlerin milletimizin ve İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Maalesef küresel terör odakları ve maşalarının saldırıları ve alçak terör faaliyetleri nedeniyle bu bayrama da dünyanın pek çok yerinde yaşanan acılar damgasını vurmakta. Dünya’da yaşanan bu acılar nedeniyle Müslümanlar, İslam coğrafyasında Ramazan bayramına boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı giriyor. İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durum ve yaşadığı bu dramlar bizleri millet olarak derinden etkiliyor. Tek dileğimiz ve duamız böylesi önemli ve mübarek günlerin âlemde kardeşlik, barış ve huzur ikliminin güçlenmesine vesile olmasıdır. Ramazan Bayramını bölgemizde ve Dünya’da yaşanan birçok acının gölgesinde kutluyoruz. Küresel terör faaliyetlerinin acımasız ve alçakça büyüdüğü bir coğrafyada böylesi mübarek günlerin insanlığın yeniden bir dirilişine vesile olması en büyük temennimizdir.
 
Tarihimize ve ecdadımıza karşı sorumluluğumuz, bizim her zaman mücadele aşkımıza güç vermiştir. Millet olarak geçmişte çok köklü medeniyetlere ev sahipliği yapıp, güçlü ve büyük devletler kurduk. Ancak hiçbir zaman, zalimin yanında olmadık ve mazluma da el sürmedik ve sürdürtmedik. Yine aynı şuurla yolu sevgiden geçen tüm kardeşlik adımlarını cesurca atarak birlikteliğimizi muhafaza etmeye, bölgemizde ve dünyada mazlumlara kucak açmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler, “komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturunu kendisine şiar edinmiş bir rehberin, önderin yolunda ilerliyoruz. Bayrama ilişkin rahmetli şair Abdurrahim Karakoç’un ifade ettiği sözlerinde saklı olan bir manevi ışığı hatırlatmak istiyorum. “Ailem-i İslam’a rahmet su gibi aksın, bayram olsun bayramlarınız. Evleriniz cennet kokusu gibi koksun, bayram olsun bayramlarınız.”
 
Bu vesileyle bayramda sıla-i rahim yapmanın önemini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca bayram sevincini felakete dönüştürmemek için trafik kurallarına mutlak suretle uyulması gerektiğini de hassaten hatırlatmak istiyorum. Bu duygularla Denizli’mizde, ilçelerinde, mahallerinde en ücra noktasında yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemiz ve tüm İslamâleminin Ramazan bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve kardeşlik tohumlarının filizlendiği ve çiçek açtığı barış ve huzur dolu güzel yarınlar diliyorum” dedi.