Müminlerin bayramı olan Ramazan bayramında, ev temizliğine bir hafta önceden başlayan ev kadınları görevlerini yerine getirirken, Merkezefendi belediyesi temizlik birimleri sınıfta kaldı. İslam dininin temizliğe verdiği önemi, birçok ayet ve hadiste bildirildiği, herkes tarafından bilinmekte olduğu gibi, İslam alimleri tarafından da kitaplarında aktarılmıştır.
Ancak bu bayram, çevre temizliğinden sorumlu belediyeler, sınırları içersindeki sokak ve caddeleri temizlemiş, hatta Pamukkale Belediyesi, bölgesindeki bütün camilerin içerisini temizletmişti.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun da büyüdüğü Gümüşler Yeni Mahallede, sabah, bayram namazına giden vatandaşlar tarafından görülen manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Merkezefendi Belediyesi Yeni Mahallede, 5047, 5065 nolu sokaklarda görüntülenen ve birçok sokağın çöplerinin toplanılmamış olduğu ve çöp konteynerlerinden taşmış vaziyette olduğu görüldü. Bayram namazına giden vatandaşlar ikinci şoku Gazioğlu Camii’nin altında bulunan Gümüşler mezarlığında da yaşadı. Bayram namazı sonrası mezarlık ziyaretine giden vatandaşlar, mezarlık içerisinde, giriş kısmında bulunan, çöp konteynerininde temizlenmemiş ve çöplerinin taşmış bir vaziyette olduğunu gördüler.
Görüntü olarak Bayramda, böyle bir görüntü ile karşılaşan vatandaşlar bu olay karşısında tepki gösterdi.