Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP'nin eski genel başkanı ile Milletvekili Baykal görüşmesi sona erdi. Baykal görüşme sonrası açıklama yaptı;

"Meclis çalışmalarına ilişkin konuştuk"

Değerli arkadaşlar seçimlerin tamamlanmasından sonra TBMM'nin açılışından önce, Sayın Cumhurbaşkanının, bu mecliste, geçici Başkanlık görevi yapacak kişi olarak onu bilgilendirmek için bu buluşma gerçekleşti. Meclis çalışmaları, Türkiye'nin önündeki sorunlar ayrı ayrı hepsini geniş şekilde konuştuk.

Burada benim bir koalisyon yapma konumum yok. Ben bir milletvekiliyim. Partiler var. Liderleri var. Onlar bir çalışma yapıyordur.Benim bununla ilgili somut bir girişimim söz konusu olamaz.

"Daveti alır almaz Antalya'dan geldim"


Sayın cumhurbaşkanının böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi. Onun üzerine ben Antalya'dan hemen geldim.Bu görüşme ile ilgili davet aldığımda Sayın Kılıçdaroğlu'na da bilgi verdim. Şimdi de kendisi ile görüşeceğim. Özel bir müzakere izlenimi almamanız gerekir. Böyle birşey yok çünkü. Özel bir talebi olmadı kendisinin ama bazı tespitler yaptım tabi. İstikrarın sağlanması ve çözüm için.

"Belirsizliğin aşılması konusundan hemfikiriz"


Sayın Cumhurbaşkanının kendi düşüncelerini görmüş oldum, her türlü koalisyona olumlu baktığını gördüm. Belirsizlik döneminin aşılması konusunda hemfikiriz. Genel siyasi bir sohbet oldu.

Erken seçim, tercih edilen bir çözüm değil. Türkiye sandıklara gitti, sonuç ortada. Bu sonuçtan yola çıkarak bir çözüm üretmek gerekir. AK Parti CHP koalisyonuna ilişkin görüş bildirme konusunda özel bir yetkim yok. Bu konuda CHP adına yetkili organlar açıklama yapacaktır. Bunları tartışmak söz konusu olamaz.