Sadece Denizli'de değil dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanlara kayıtsız kalmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Yardım Derneği ile işbirliği yaparak Suriye'de zor şartlar altında yaşayan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli uzatıyor. Bayramyeri Meydanı'nda düzenlenen yardım kampanyası kapsamında vatandaşların getirdiği gıda,giyim ve nakit yardımları Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında Hayrat Yardım Derneği Denizli Şubesi adına konuşan Hüsrev Karatopçu "Denizli öyle hayırsever bir yer ki bizi hiç utandırmıyor. Biz artık gelen hayırlara yetişemiyoruz. Ben yardımlarını esirgemeyen, Denizli Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerine ve Denizli halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah yardımlarımız devam edecek" dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan'da  "Denizli'de şu anda bir haftadan beri devam etmekte olan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Yardım Derneği ve ilçelerimizdeki diğer belediyelerimiz Bayır-Bucak halkının yanında olmak adına gıda, giyim ve nakit anlamında yardım toplamaktadır. Vatandaşlarımıza yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında bugüne kadar çok önemli işlere imza attığını dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kampanyaya tüm Denizlilileri katılmaya davet etti. Geçmişte belediyemizin düzenlediği birçok yardım organizasyonunda hep yanımızda olan vatandaşlarımızın bu yardım kampanyasında da bizleri ve Bayır-Bucak Türkmenlerini yalnız bırakmayacaklarını biliyorum. Kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte el ele vererek oradaki soydaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze ortadan kaldırabilirsek ne mutlu bize. Denizlili vatandaşlarımın bu çağrıya kayıtsız kalmayacağı inancı ile herkesi kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum." 

Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yardım malzemelerini inşallah önümüzdeki cuma gününün sonuna kadar toplamaya devam edeceğiz.