Pamukkale Belediyesi, çevre duyarlılığı ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına geri dönüşüm noktasında önemli çalışmalar yapıyor. Pamukkale Belediyesi, firmalarla yaptığı protokollerle ilçede atıkların toplanarak geri dönüşümü ile 1 litresi 1 milyon litre temiz içme suyunu kirleten evsel atık yağların toplanarak ekonomiye kazandırılması çalışmalarını başarılı bir şekilde devam ediyor.
 
BAYAT EKMEK KUTULARI YERLEŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

Ayrıca israfıyla milyonlarca lira heba olan ve ekonomiye ciddi zarar veren bayat ekmek noktasında Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz yıl önemli bir çalışmayı başlatmıştı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in talimatıyla mahallelere ilk etapta toplam 140 bayat ekmek kutusu yerleştirilerek, bayat ekmekler toplanıp ilçede ekmek israfı azaltılmaya başlandı.  Ekmek israfı noktasında atılan en somut adımlardan birisi olarak bu uygulamayı gördüklerini belirten vatandaşlarda, bayat ekmek kutularına ilgi gösteriyor. Ekmek israfının önüne geçilmesi noktasında yapılan çalışmada ilginin artması nedeniyle Pamukkale Belediyesi bayat ekmek kutularının sayısını 350’ye çıkardı. Başkan Gürlesin’in talimatıyla da bu sayı 550 oldu. Ekipler belirlenen noktalara bayat ekmek kutularının montajına devam ediyor.
 
“VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞI HERGEÇEN GÜN ARTIYOR”

Çevre sağlığı ve geri dönüşüme Pamukkale Belediyesi olarak büyük önem verdiklerini belirten Başkan Gürlesin, “O çalışmalarımızdan bir tanesi de ekonomik olarak ülkemize büyük kayıplar yaşatan ekmek israfı oldu. Ekmek israfının önüne geçmek için ilçemizde geçtiğimiz yıl ortasında bayat ekmek kutularıprojemizi başlattık. Büyük bir değer olan ekmeğin, nimetin israfının önüne geçilmesi noktasında önemli bir adım atmış olduk. İlk etapta 140 adet bayat ekmek kutusu ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarımız ve vatandaşlarımızın bayat ekmek kutularımıza ilgisi nedeniyle bu sayıyı kısa zamanda 550’ye çıkardık. Büyük kısmı ekmek kutularımızın yerleştirildi. Planlamalar çerçevesinde ekiplerimiz ekmek kutularını mahallelerimize koymaya devam ediyor. Bu sayede büyük oranda ekmeklerin çöpe gitmesini engelliyoruz. Burada toplanan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına, hayvan yetiştiricilerine gönderiyoruz. Dinimiz, ‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz’ diye emir buyuruyor. Ekmek yenilmediyse, bayatladıysa vatandaşlarımız bu kutularımızı kullansınlar. Vatandaşlarımız duyarlı davranmalarını ve bu bayat ekmek kutularını kullanmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.