Konuyla ilgili bilgilendirme ve duyuru çalışmalarına başlayan Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, sözleşmeli er alımı başvurularını bugünden başlayarak 11 Aralık 2015 tarihine kadar sürdürücek ve müteakip alımların ise her ayın ilk haftalarında yapılacağını açıkladı. "2200 yıllık şanlı orduya katıl!, Geleceğe güvenle bak!, Uzman asker ol!" sloganıyla yola çıkan Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, hazırladığı duyuru ve broşürlerde başvuru ve sınav koşullarının nasıl yapılacağı konusuna da açıklık getirdi. Ön başvuruların "www.tsk.tr" insan kaynakları sayfasındaki duyurular bölümünden ve internet üzerinden başvuru formunun doldurulması ile yapılacağı kaydedilirken, asıl başvuruların ise, istenilen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin teslim edilmesi ile yapılacağı belirtildi. Başvuru yapmak isteyenlerde aranan niteliklerin de ilgili internet sitesinde yer aldığı işaret edildi.

Başvuru ve Sınav Koşulları

Ön başvurusu kabul edilen adayların şu aşamalardan geçeceği duyuruldu: "Başvuru evraklarının incelenmesi ve kayıt kabul faaliyetleri. Ön sağlık muayenesi. Fiziki kabiliyet testi (şınav, mekik, 1500 m koşu veya mekik koşusu). Mülakat. Sağlık raporu / güvenlik soruşturması işlemleri. Adayların fiziki kabiliyet testinde iki dakika içinde 30 tekrar mekik,  25 tekrar şınav yapmaları ve 1500 metre koşuyu 8.40 – 9.49 dakika arasında veya mekik koşusunu 2 dakikada bitirmeleri yeterli olmaktadır." Adayların fiziki kabiliyet testi notunun her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edileceği ifade edilen duyuruda şunlar kaydedildi: "Mülakat, ön sağlık muayenesi ile fiziki kabiliyet testlerinde başarılı olan adaylara yüz yüze görüşme şeklinde uygulanmaktadır. Yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan asil / yedek aday listesi ve konuyla ilgili açıklamalar www.kkk.tsk.tr internet adresinden güncel duyurular kısmında 'İnsan Kaynakları' başlığı altında yayımlanmaktadır."

Sözleşmeli Erbaş ve Er Özlük Hakları
Sözleşmeli erbaş ve er özlük hakları ise şu şekilde açıklandı: "Ön sözleşme dönemi de dahil olmak üzere sözleşmeli erbaş ve erlerin giyecek, bakım ve barınmaları ile iaşeleri erbaş ve erler gibi devlet tarafından sağlanır. Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erler, ön sözleşme yapılması ile birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalıdır. Sözleşmeli er adaylarına, eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihinden itibaren, aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir. Müteakiben sözleşme tarihinden itibaren aylık (İlk yıl için 2099-3600 TL arasında değişen müteakip yıllarda artan) ücret ödenir. Sözleşmeli erbaş ve erlerin her yıl; 30 gün kanuni, 15 gün mazeret izni olmak üzere toplam 45 gün izin alma hakkı vardır. Günlük faaliyet programı ve hafta sonu izinleri, erbaş ve erlerde olduğu gibidir. Sözleşme ve görev süresince kışlada iskan edilirler. Sözleşmeli erbaş ve erlerin silahı kadro silahıdır."

7 Yıl İçin 74.853 TL Tazminat
Askerlik hizmetini yapmamış ve üç yıl sözleşmeli er olarak görev yapanların askerlik hizmetini yapmış sayılacağı belirtilen açıklama şöyle devam etti: "İlk sözleşmesi sona eren erbaş ve erler ilgili mevzuat doğrultusunda uzman erbaş veya astsubaylığa başvuruda bulunduklarında yönetmelikte belirtilen esaslar doğrultusunda öncelik verilir. Görevlerinden dolayı bir saldırıya veya kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına yakalananların, iyileşinceye kadar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar. Sözleşme süresini tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlara hizmet süresine göre (3 yıl için 30.158 TL. ve 7 yıl için 74.853 TL. arasında değişen) tazminat ödemesi yapılır. Sözleşmeli erbaş ve erler yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlar, ilgili mevzuattaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara atanabilirler. Sözleşmesi sona eren sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme fesih nedenlerine bağlı olarak hizmet ettikleri süre kadar veya hizmet ettikleri sürenin yarısı kadar genel sağlık sigortalısı sayılmaya devam ederler."