HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz Yıl  10 Mayıs’ta Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in (48) içinde bulunduğu, Muzaffer Akşehirli idaresindeki  20 AB 548 plakalı makam aracı, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na giderken, Uğur Tufan (53) yönetimindeki 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyonla çarpışmıştı. Kazada Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli yaşamını yitirirken, koruma polisi Ramazan Uğur ise yaralı olarak kurtuldu. 

Kazanın ardından  başlatılan soruşturmada  kamyon şoförü Uğur Tufan ve kamyonun sahibi Zeki Akyol ile şantiye şefi İbrahim Yağız ile şirketin şantiyelerinin sorumlusu Ali Ünlüer hakkında ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep’ olmak suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Denizli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonunda mahkeme heyeti tutuklu sanık Uğur Tufan’ı 12 yıl hapis cezasına mahkum etti. Tutuksuz yargılanan diğer 3 sanığın ise beraatlerine karar verildi.

Ölümün üzerinden 1 yıl geçen Alper  ve Akşehirli mesai arkadaşları tarafından unutulmadı.  Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Adliyesi’nde görev yapan hakimler ve savcılar ile Denizli Adliyesi personelleri olarak, başta Mustafa Alper ve Muzaffer Akşehirli olmak üzere  tüm yargı şehitleri ve şehitler ile vefat eden yargı çalışanları anısına Denizli Adliyesi önünde lokma hayrı yaptı.