Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili, CHP Gurup Yönetim Kurulu ve KİT Komisyonu üyesi Melike Basmacı, 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde, oy kaygısıyla bol keseden vaad verenlerin  bu gün projeyi ağızlarına almaya korktuklarını  söyledi.
Dönemin Ekonomi Bakanı tarafından bir gecede, alt yapısı hazırlanmadan verilen 250 lira taksitle 25 bin konut projesinin hala yerlerinin belirlenemediğini belirten Melike Basmacı, “Vatandaştan oy toplamak için apar-topar açıklanan 25 bin konut projesini benim dile getirdiğim kadar kimse dile getirmiyor. Seçim bitti, vaadleri rafa kalktı. Sadece oy toplayabilmek için söylenen bu proje CHP’nin projesiydi. Bizim seçim vaadimizde olan bu projeyi, bir gecede bildirgemizden alıp, kendi projeleriymiş gibi açıkladılar. Ama, aradan 7 ay geçti hala ortada hiçbir şey yok,” diye konuştu.
AKP hükümetinin, 25 bin konut projesi için müracaatta bulunan 126 bin Denizlilinin hayallerini yıktığını ifade eden Yazmalı Efe Melike Basmacı, “Bugüne kadar kandırdığınız, oyaladığınız dar gelirli vatandaşlarımızın umutlarını daha fazla kırmayın. Gelin bu projeyi ele alın, dar gelirliyi ev sahibi yapın. 7 Haziran’dan sonra hemen başlayacağınızı söylediğiniz konutlara,  bir türlü başlayamadınız, boş tarlaları göstererek “arsalar hazır “dediniz halkı kandırdınız.  Mumunuz söndü. Biran önce kandırdığınız dar gelirli vatandaşlardan özür dileyin. Haziran ayından bu yana kaç ay geçti. 25 bin konutla ilgili bir tek kelime dahi etmediniz. Yazıktır, günahtır beyler; daha fazla bu vatandaşları oyalamayın, umutlarını sömürmeyin.” dedi.