Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplumun haber alma ihtiyacını yerel ve ulusal platformda zor şartlarda fedakarca karşılayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 
Basının demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Gürlesin, şunları söyledi, “Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile görev bilinci içinde çalışmaktadırlar. Demokrasinin güçlenmesi, yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır.
Pamukkale Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Başkan Zolan, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Her türlü zor koşulda görevlerini yerine getiren basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Zolan, "Kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstelenen basın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, mesajında,  toplumun haber alma hakkını ifa eden, her türlü zor koşul altında görevlerini yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Zolan "Toplumların en önemli ihtiyacı olan haber alma hakkının elçileri olan, bu görevi yaparken zamanla yarışarak, her türlü zor şartlar altında çalışan basın emekçileri büyük bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Üstlendiği misyonla toplumların sadece haber alma ihtiyacını karşılamakla kalmayan, aynı zamanda kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstelenen basın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir" dedi.

Çok büyük fedakarlıklar isteyen gazetecilik mesleğini icra eden basın çalışanlarının habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf ettiğine değinen Başkan Zolan, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan medya çalışanlarımıza dün olduğu gibi bugün de desteğimiz sürecektir" diye konuştu.
 
Her geçen gün artan iletişimin en etkili ve en doğru kanallarından olan basın mensuplarının kutsal bir görev icra ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Gece gündüz demeden, kendi özel hayatını bir kenara bırakarak, toplumun en temel ihtiyacı olan haber alma hakkı için canla başla çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, yaşamını yitiren gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi. 

Filiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda,


AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Gazetecilerin sorunlarının çözülmesi ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmalarının, görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardan olduğunu bildirdi.
''Gazetecilerimizin yapmış oldukları görevin zorluklarını biliyoruz. Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması şüphesiz basınımızı ve dolayısıyla demokrasimizi daha da güçlü kılacaktır. Günümüzde birçok basın mensubu çok zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir”dedi.
Günümüzde taşıdığı değer ve önemi gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade eden Filiz, ''Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Değerli basın mensublarımızın her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.''' ifadesini kullandı.
Filiz, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi:
“ Zamanın canlı tanığı olan gazeteciler, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır.  Bu açıdan medya çalışanlarımızın, mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir.         
Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olan yerel basınımızın değerli gazetecileri ilimizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları hemşehrilerimizle paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek güzel şehrimizi kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynamaktadır. Bu vesile ile ilimizde yerel ve ulusal olarak gazetecilik görevini yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutlarım. Başta İlyas Haytan ve Alperen Ersoy olmak üzere görevleri başında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.