Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 1077nci yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iletişim araçlarının teknolojik gelişimler ile hızla ilerlemesi sonucu basın dinamiklerinin de yenilendiğine dikkat çekti. Günümüzde yaşanan teknolojik ilerlemeler sayesinde, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir gelişmeyi kısa bir süre içinde basın kaynaklarından öğrenilebildiğini vurgulayan Başkan Zolan mesajında, "Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri aktarmak için gece gündüz demeden çalışan basın mensubu arkadaşlarımızın; özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, doğru ve tarafsız haberleri, demokrasimizin temel taşlarından biridir” ifadelerine yer verdi..
Yazılı ve görsel basının güçlü konumda olmasının ülkelerin medeniyet seviyesini belirlediğini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti:
"Modern ve çağdaş toplumların ifade özgürlüğü ve haber alma kaynağı; bağımsız, duyarlı ve etkin bir şekilde çalışan yazılı ve görsel basındır. Büyük bir özveriyle çalışan basınımızın isimsiz kahramanları da, meslek ilkeleri, ahlaki değerleri ve sorumlu yayıncılık bilinci sayesinde toplumumuzun aydınlanmasını sağlar. Türk basınında sansürün kaldırılmasının 107. yılı vesilesiyle dünyanın en zor ve en çok sorumluluk isteyen mesleği olan gazetecilik görevini yerine getiren tüm basın çalışanlarına başarılar diliyorum."