Denizli Belediye başkanı Osman Zolan,ilk olarak Adalet Mahallesi’nde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışanlarla bir araya gelerek onlarla yemek yedi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne yeni alınan 500 bin TL değerinde iki iş makinesini hizmete sokan Başkan Zolan, çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra Merkezefendi Mahallesi’ne geçti. Burada yapımına Mayıs ayında başlanan ve Kasım ayında hizmete girmesi planlanan Merkezefendi Kapalı Pazaryeri’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Osman Zolan, müteahhitlerden bilgi aldı.
2004 yılından bu yana Denizli’nin her köşesini şantiyeye çevirdiklerini söyleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “İnsanlarımızın yaşam standartları yaptığımız park ve bahçeler, tesisler, kapalı Pazar yerleri, yüzme havuzları, spor salonlarıyla artıyor. Başladığımız tüm çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunuyoruz. Merkezefendi Pazaryeri 9 yılda 10. pazaryerimiz olacak. Biz pazar kültürünün devam etmesini istiyoruz. İnsanlar alışveriş merkezleri ve marketlerde nasıl alışveriş yapıyorsa, pazar yerlerinde de aynı rahatlıkta ve hijyenik ortamda alışveriş yapsın istiyoruz. Bu konforu onlara sağlamanın çabası içerisindeyiz” dedi.
Kapalı pazaryerlerinin sadece alışveriş yapılacak yerler olmadığını, belli dönemlerde bu özelliğinin dışında da kullanıldığını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Kapalı pazaryerlerini kurban kesim alanları olarak da kullanıyor ve istenmeyen görüntülerin oluşmasını engelliyoruz. Bunun yanı sıra bu tür yerler herhangi bir doğal afette insanlarımızın toplanabileceği, sağlık hizmetlerinin sunulabileceği, yemek hizmetinin verebileceği, otopark olarak kullanılabilecek yerler olarak da kullanıma müsait. Bununla ilgili tüm alt yapıları hazır” dedi. Servergazi’de 200 dönümlük yeşil alanı piknik alanına çevirdiklerini belirten Zolan, ‘’1 milyon 900 bin TL harcayarak, kentin en büyük, yeşil ve modern piknik alanını bu ay içerisinde hizmete açacağız. Çamlık Caddesi üzerinde yapımı devam eden sentetik buz pisti de bu yıl içinde bitecek. 1 milyon 750 bin TL harcayarak, içerisinde 330 metrelik koşu parkuru, 450 metrekarelik paten alanı, 2 tenis kortu, mini golf sahası ve badminton sahasının yer aldığı bu tesis de yıl içinde bitirilecek. Denizli Belediyesi’nde durmak yok, hizmete devam” diye konuştu.