Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir bilgilendirme toplantıları kapsamında son ilçe olarak Honaz’a gitti.Honaz ilçesi temaslarına Honaz Kaymakamı Turgut Gülen’i ziyaret ederek başlayan Başkan Osman Zolan, ilçe ile ilgili bilgi aldı. Büyükşehirin ilçeye ve şehre katkısının büyük olacağını kaydeden Kaymakam Turgut Gülen, “Honaz, Büyükşehirin hızına yaklaşamasa da sizlere yakın hareket ediyoruz. Büyükşehiri Honaz halkıyla birlikte destekliyoruz” dedi.
Daha sonra Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Zolan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Honaz’ın gelişen bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Honaz’da 165 fabrika, 35 bin çalışan var. İlçemiz genel anlamda tarım, sanayi, turizm ve eğitim var. 4 bin 200 konut sayımız bulunuyor. Honaz, tarım ve sanayide en çok ihracat yapan ilçe. Alt yapının yüzde 80’i tamamlandı. İçme suyu ve kanalizasyon hatlarını tamamen yeniliyoruz. Kaldırımlarımız son derece modern bir şekilde devam ediyor. Belediyemizin ekonomik yapısı da sıkıntılı değil. Belediyemiz 2004 yılında 1 milyon lira bütçesi olan bir belediyeydi. Bugün 10 milyon lira bütçesi olan bir belediye. Hiçbir kurum ve kuruluşa borcumuz yok” dedi.
Kaymakamlık ve belediye başkanlığı ziyaretlerinin ardından esnafı dolaşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a talep ve sorunlarını dinledi. Honaz’ın büyükşehire hazır olduğunu belirten Başkan Zolan, “Honaz’ın girişindeki yolların güzelliği, bakımı ve asfalt kalitesini çok iyi gördük. Okullarımızın olduğu yere gittik. Orada da yeniden bir şehir doğuyor. Burada dünya standartlarında bir yapılanma var. Organize sanayi bölgesiyle, tarım ürünlerinde kirazıyla, sebze meyve üretimiyle ve tarihi değerlerine baktığımızda, Honaz gerçekten büyükşehire hazır hale gelmiş olan bir ilçemiz. Büyükşehir bu güzelliklerin artmasını sağlayacak” dedi.
Başkan Zolan, Honaz’daki ziyaret ve incelemelerinin ardından Kocabaş, Kaklık, Karaçay, Kızılyer beldeleri ile köylere de gitti. Pınarbaşı mesirelik alanında Honazlılar’la yemek yiyen Başkan Zolan, daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı’nda vatandaşlara Büyükşehiri anlattı.