Başkan Zolan, “Bu kutlu günde, tüm nefret ve düşmanlık çağrılarını Peygamber Efendimizin vicdan, hak ve hakikat dolu öğretileriyle bertaraf edelim, kırgınlıklarımızı, önyargılarımızı ve hırslarımızı geride bırakalım” dedi. 
Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sevgi, merhamet ve barış peygamberi olan Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya geldiği mübarek günü kutlamanın manevi hazzını yaşadıklarını söyledi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumunun tüm insanlık için mübarek ve hayırlı bir başlangıç olduğunu belirten Başkan Zolan, "O’nun tüm dünyadaki insanlara mesajı adalet, bilgi, merhamet ve barış olmuştur. Günümüz İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zorlulukların temelinde onun rahmet ve merhamet dolu mesajlarının doğru idrak edilememesi yatmaktadır" dedi.
"Mevlit Kandili vesilesiyle Peygamber Efendimiz’in sevgi, barış ve adalet dolu karakterini ve mesajlarını hatırlamak; gelecek günlerimizi aydınlatma yolunda tüm İslam alemine bir kez daha ışık tutacaktır" diyen Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece İslam aleminin değil, tüm dünyadaki toplumların O’nun huzur ve barış dolu sözlerine ihtiyacı olduğu apaçık ortadır. Bu kutlu günde tüm nefret ve düşmanlık çağrılarını Peygamber Efendimizin vicdan, hak ve hakikat dolu öğretileriyle bertaraf edelim; kırgınlıklarımızı, önyargılarımızı ve hırslarımızı geride bırakalım."