Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Enes Can Yücel ve Çocuk Meclisi üyeleri katıldı. Makamını temsili olarak Atatürk İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Rauf Eymen Armutçuk ile paylaşan Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiş, bugün TBMM kurulmuş ve demiş ki 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' O günden bugüne Meclisimiz millet iradesini temsil etmiş ve çocuklarımızın geleceğini güzelleştirmek adına çalışmalar yapmış. Çocuklarımızın önemini belirtmek için de bugünü cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sizlere armağan etmiş. Sizlerde inşallah kendinizi yetiştirip geleceğe hazırlayacaksınız" dedi.

Önemli olan millete hizmet etmektir

Gelecekte bu makamlarda bu görevlerde çocukların olacağına dikkati çeken Başkan Zolan, "Biz de çocuktuk ve bu makamlara gelip milletimize hizmet ediyoruz. Sizler de inşallah bir gün bu makamlara oturacaksınız. Önemli olan makam değil millete hizmet etmektir" diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasının ardından "Koltuğumu zorlayan bir başkan var burada" şeklinde espri yaparak sözü 3. sınıf öğrencisi Rauf Eymen Armutçuk'a bıraktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kendilerine armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e şükran ve minnetlerini sunan Armutçuk, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizlimize çok güzel hizmetler sunmakta. Bundan dolayı Sayın Başkanım ve ekibine çok teşekkür diyorum. Özellikle teleferik ve akvaryumu dört gözle bekliyorum. Ben de kısa başkanlık süremde halka hizmet edersem mutlu olacağım" dedi.

10 yaşında 10 proje

10'uncu yaşımda 10 proje hazırladığını anlatan Armutçuk, projelerinden bazılarını şu şekilde sıraladı: "Mahallelerin belirli yerlerine tıbbi atık kutuları konsun istiyorum, Denizlimize büyük bir hayvanat bahçesi kazandırılsın istiyorum. Kent elektriğinin karşılanması için güneş enerjisinden faydalanmaya ağırlık verilsin istiyorum.  Evlenecek olan her çifte en az 10 tane ağaç dikme zorunluluğu getirilsin istiyorum. Çocuklar için güvenli oyun ve spor alanlarının artırılmasını istiyorum." Armutçuk, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ile telefonla görüşerek, tıbbi atıklar konusunda bilgi aldı. Görüşmenin ardından Armutçuk, tıbbi atık konusunda  Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çok iyi bir noktada olduğunu, bazı komşu illerin tıbbi atıklarının da Denizli'de bertaraf edildiğini öğrendi. Armutçuk, ziyaretin anısında Başkan Zolan ile daha önce birlikte çektirdikleri fotoğraf takdim etti.. Başkan Zolan ise makamında ağırladığı çocuklara kalem hediye etti.