Parti çalışmaları kapsamında Denizli'ye gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu'nun da yer aldığı ziyarette Osman Zolan, büyükşehir belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ayrıca kentte 15 Temmuz gecesi yaşananları da anlatan Osman Zolan, "Darbe girişimi haberini çalışırken aldık. Haberi alır almaz teşkilat ve halkımızla bir araya gelerek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na yürüdük. O akşam 10 binlerce vatandaşımız meydanda toplandı. Tankların çıkmaması için Tugay'ın etrafının sarılması talimatını verdim. 45 dakika içerisinde Tugay'ın kapıları iş makinelerimizle sarıldı. Sabaha kadar tanklar ışıkları yanık halde Tugay'ın girişinde beklediler. Bizim araçlarımız da ışıklarını yakarak sabaha kadar nöbet tuttular" dedi.

Zolan, Çardak Havaalanı'ndan 500 komandonun Ankara'ya uçakla gönderilmesine Vali Ahmet Altıparmak ve Çardaklılarla engel olduklarını belirterek, Denizli'nin 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktığını belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Ataş ise, 15 Temmuz gecesi Denizli halkının gösterdiği kahramanlık dolayısıyla Başkan Zolan'a teşekkür etti.