Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kahvaltıda 1982 yılında mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ndeki matematik öğretmeni Adem Ünlü ve 2 sınıf arkadaşı sürprizi ile karşılaştı. Öğretmenler Günü öncesi Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğretmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Çamlık Kır Kahvesi'nde düzenlenen kahvaltıya katılan Başkan Zolan, salondan içeri girdiğinde karşısında, 1982 yılında mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ndeki matematik öğretmeni Adem Ünlü ile sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan ve Ali Ulvi Kayacan'ı görünce büyük sürpriz yaşadı. Öğretmenine ve arkadaşlarına sarılan Başkan Zolan, duygusal anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Zolan, karşılaştığı sürprizden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Zolan, Matematik Öğretmeni Adem Ünlü'nün Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'nde iken kendilerine hem ağabeylik, hem babalık, hem de öğretmenlik yaptığını anlatan "Çünkü biz yatılı okulda okuduğumuzdan 7 gün 24 saat oradaydık ve 12 yaşında gitmiştik. Arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz vardı. Orada bizim koruyucu büyüklerimiz ve bugünlere gelmemizi sağlayanlar çok değerli öğretmenlerimizdi. Onun için bugün Denizli'ye kadar zahmet edip gelen öğretmenime çok teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten benim için çok anlamlı oldu. Öğretmenlik en güzel mesleklerden birisi değil en güzel meslek aslında. Bir hamuru alıp şekil veriyorsunuz, bir fideyi dikip ona gözünü gibi bakıyorsunuz, sonra büyük bir ağaç olup meyve veriyor. Bunu yaşayabilmek her mesleğe nasip olmaz. Öğretmenlik gerçekten zordur."

Çocukların gözlerindeki ışığın kendilerine ve öğretmenlere enerji verdiğini kaydeden Başkan Zolan, "Onları yetiştirip ülkeye hizmet etmesine vesile olabiliyorsak, taş taş üstüne koyacak bir insan olmasına katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. 10 Bilgi ve Kurs Merkezimizde 2800 çocuğumuzla birlikte bir eğitim camiası olduk. Her geçen gün sayımız artıyor. Fedakarlığınızdan dolayı ben sizlere teşekkür ediyorum. Konuşmaların ardından Başkan Zolan, etkinliğe katılan eğitimcilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, öğretmenlere Öğretmenler Günü hediyesi verdi. Isparta'dan gelen okul arkadaşları ise Başkan Zolan'a üzerinde isminin ve Denizli Büyükşehir Belediyesi logosunun bulunduğu bir halı hediye etti.