HABERDENİZLİ.COM

19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığını belirten DTB Başkanı Tefenlili mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün, sayısız zaferlere sahip şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bandırma vapuru ile 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyet bağımsızlık yolunda ilk adımı atarak işgal altındaki milletimizin en büyük umudu olmuştur.

O gün Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı mücadele bugün sahip olduğumuz demokrasinin, bağımsızlığı temelidir.

İstikbalin gelecek nesillerde olduğunu düşünen Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara olan güvenini göstermiştir. İnanıyorum ki, değerli gençlerimiz çalışarak, üreterek, vatanına ve milletine sahip çıkarak Atalarımızın mirasını ileri taşıyacak, kalkındıracaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin içerisinde var olan tüm kahramanlarımızı, vatanımız uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum"