HABERDENİZLİ.COM

İlyas Haytan toplantı salonunda gazetecilerin karşısına çıkan İyi Parti Denizli il Başkanı Yasin Öztürk, Yönetim kurulu ve ilçe başkanlarını seçerken toplumsal ve siyasi dengeye dikkat etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Olası bir seçim için hazırlıklarının devam ettiğini belirten Öztürk, “10 Aralıkta genel merkez olarak kongremizi yapacağız. Ocak ayının ortasında 41 vilayette resmi olarak teşkilatlanmamızı yapacağız. 99 arkadaşımızla Denizli’de siyasi denge kurmaya çalıştık. Biz siyasi bir çorba yapmaya çalıştık. Aşçılığını bize verdiler. Biz bunun tuzunu fazla katarsak tuzlu olur, yağını eksik katarsak yavan olur. Dengeli bir yapı oluşturmaya gayret ettik. Listede her partide aktif çalışmış arkadaşlarımız var. Bunun yanında 38 arkadaşımız hiçbir partide görev almamış.” dedi.

Üye kayıtlarını 1 yıl içinde yapacaklarını belirten Öztürk, “10 gün içinde il binamızın tamiratı biter. İlçe teşkilatlarımız oluştuktan sonra üye kayıtlarımız başlayacak. Üyelikleri yaparken biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Çınar’da, Bayramyeri’nde, Mahallelerde üye yapacağız.” dedi.

Tüzükleri gereği  üyelerinin yüzde 25’inin kadın olması gerektiğini belirten Öztürk, “99 arkadaşımızın 73 tanesi erkek 26 tanesi bayan, kadın kollarımız olmayacak. Kadınlar yönetimin içinde aktif olarak çalışacaklar. Hedefimiz her alanda birinci olmak. 50 bin üyeye ulaşmaya çalışacağız. İl bazında da birinci parti olmak için çalışıyoruz.” İfadesinde bulundu.