Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genç Denizli projesi kapsamında gençlerle buluşuyor. Başkan Zolan bu kapsamda Pamukkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi ve Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Yerel yönetimler konusunda gençlere bilgi veren Başkan Zolan, Denizli'nin 2014 yılında büyükşehir statüsü kazandığını anlattı. Büyükşehir Belediyesinin kentin tamamına hizmet verdiğini kaydeden Başkan Zolan, alt yapı, ulaşım, itfaiye gibi birçok ana hizmetin Büyükşehir'e ait olduğunu ifade etti. Asli görevleri olmamasına rağmen eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Başkan Zolan, Denizli'nin tarihi hakkında bilgi vererek, her Türk vatandaşının tarihini bilmesi gerektiğini vurguladı.

"Herkes tarihini bilmeli"

15 Mayıs 1919'da Denizli'de yaşanan Milli Mücadele Günü'nü anlatan Başkan Zolan, Denizli'nin işgale uğramadığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yer alarak Kurtuluş Savaşı'na lojistik destek sağladığını belirtti. 12. yüzyılda Denizli'de haçlılarla yaşanan Kazıkbeli ve Miryokefalon Savaşlarını anlatan Başkan Zolan, 15 Temmuz'da hain darbe girişiminin gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin parçalanacağını ifade ederek, o gece Denizli'de yaşananları anlattı. Türkiye'nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Onun için sizlerin geleceğe hazırlanması gerekir. Bir ülkenin ne kadar petrolü, altın madeni de olsa yetişmiş, donanımlı, iradeli gençliğin yoksa bu zenginliklerin hiçbir önemi yok. En büyük hazine ne petroldür, ne altın. En büyük hazine sizsiniz. Geleceğe hazırlanmak için bilgili ve donanımlı olmanın yanında ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı olacaksınız. Özümüzden ayrılmayıp geçmişimizi çok iyi bileceğiz" dedi.

Gençlere "Safahat"

Madde bağımlılığı konusunda gençleri uyaran Başkan Zolan, "Bu gençliğimizi yok etme adına ayrı bir saldırıdır" diye konuştu. Konuşmanın ardından gençler Denizli Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları konusunda Başkan Zolan'ı soru yağmuruna tuttu. Önemli olanın geride eserler bırakmak olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, Denizli merkezin 5'te 4'ünün alt yapısının baştan aşağı değiştiğini, üst yapı çalışmalarının sürdüğünü, tüm bu çalışmaları Denizli'nin geleceği için yaptıklarını söyledi. Başkan Zolan, programın soru-cevap kısmının ardından gençlere Denizli Büyükşehir Belediyesi kültür yayınlarından olan Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" ve Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın'ın "Çanakkale Savaşı Denizli" adlı kitabını hediye etti.