Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi; “Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir.

30 Ağustos'un Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 94. Yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Ülkemizin huzur ve refahı için kanlarını döken aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği Zafer Bayramını heyecan ve coşkuyla kutlamanın onurunu duymaktayız. Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet, ruhları şâd olsun.
Milletimizin tarih sayfasına adını altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.30 Ağustos’ta olduğu gibi mazisi zaferlerle dolu ulusumuz, FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz’da milli iradenin ve demokrasinin yok sayılarak vatanı işgal amaçlı darbe girişimini meydanlara çıkarak engellemiş büyük bir zafere daha imza atmıştır.
15 Temmuz’daki hain ve sinsi plan, aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramını tüm Türkiye de bizleri bölmek isteyen fitnelere karşı coşku ve heyecanla kutluyoruz.Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz”