Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, FETÖ/PDY Terör Örgütü üyelerince gerçekleştirilen darbe kalkışmasına karşı üstün gayret gösteren, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkan Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Başkan Gürlesin,  “Ülkenin geleceğine kast eden FETÖ/PDY paralel çeteci hainler, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması girişimiyle halkın iradesini yok sayarak, halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı kanunsuz bir darbeye kalkışmasında bulundu. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Emniyet Güçlerimiz ve TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukuk devleti yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemişlerdir. Darbe teşebbüsün anlaşılmasından itibaren milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasimizi ve cumhuriyetimize sahip çıkmışlardır. Halkımız, milli iradeye uzanan elleri, sokağa çıkarak kırmasını bilmiştir. İl Jandarma Komutanımız olarak sizleredeDenizli’mizde darbe kalkışmasına karşı göstermiş olduğunuz üstün çaba ve sonraki süreçte başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu karanlık günün aydınlığında demokrasi yürüyüşüne güçlenerek devam etmektedir” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız’da “Bir kez daha bu darbe girişimi esnasında demokrasi ve hukuk düzenine sahip çıkma adına şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza, kahraman emniyet mensuplarımıza ve içerisinde çok sayıda gencimizin de bulunduğu kadirşinas milletimizin kahraman evlatlarına Yüce Allah’tan rahmet, değerli aile fertleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik hukuk sistemi içerisinde Devletimizin ve yüce Milletimizin emrinde, vatan savunmasında görevinin başındadır” dedi.